ΥΓΕΙΑ: -572 εκατ. 2.252 λιγότεροι Υγειονομικοί- Ο προϋπολογισμός είναι η σύνοψη των προγραμματικών κατευθύνσεων της ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη Βουλή: «Ο προϋπολογισμός, λοιπόν, του ‘21 δεν είναι μια απλή παράθεση αριθμών. Δεν είναι ούτε μία σύγκριση μεγεθών. Είναι μία συμπύκνωση προτεραιοτήτων. Είναι η σύνοψη των προγραμματικών μας κατευθύνσεων.» ΥΓΕΙΑ: -572 εκατ. -2252 Υγειονομικοί, ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις για Μόνιμο Προσωπικό. Απλά και  ΞΕΚΑΘΑΡΑ…

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή, η συζήτηση για το Προϋπολογισμό του 2021, ο οποίος ψηφίστηκε ΜΟΝΟ από την Κυβερνητική πλειοψηφία (158). Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, «Ο προϋπολογισμός, λοιπόν, του ‘21 δεν είναι μια απλή παράθεση αριθμών. Δεν είναι ούτε μία σύγκριση μεγεθών. Είναι μία συμπύκνωση προτεραιοτήτων. Είναι η σύνοψη των προγραμματικών μας κατευθύνσεων. Και παρά την εγγενή αβεβαιότητα στην εκτέλεσή του, η οποία συναρτάται απόλυτα με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, είναι ένα ακόμα τολμηρό βήμα για τον μετασχηματισμό της εθνικής οικονομίας.». Για την Υγεία «η συμπύκνωση προτεραιοτήτων, η σύνοψη των προγραμματικών μας κατευθύνσεων» έχει πλέον συγκεκριμένο αποτύπωμα, που είναι ΑΜΕΣΑ συνυφασμένο με τον Κυβερνητικό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα στην Υγεία.

Η Μείωση, ΣΥΝΟΛΙΚΑ των κονδυλίων για την Υγεία, κατά -572 εκατ. αποδεικνύει, και στο πιο καλόπιστο, ότι οι   « προτεραιότητες και οι προγραμματικές κατευθύνσεις» της Κυβέρνησης,  θα υλοποιηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ μέσα στο 2021, τερματίζοντας τη «προσωρινή αναστολή» που είχαν πάρει λόγω των εξελίξεων του Κορωνοϊού.  Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Ν. Δ είχαν ανακοινώσει, στη συζήτηση για το Προϋπολογισμό του 2020 « τη  μετατροπή 3 Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και την εκτεταμένη συνεργασία, με τη μορφή ΣΔΙΤ με τον Ιδιωτικό Τομέα». Μάλιστα, λίγες μέρες πριν την εκδήλωση της Πανδημίας, είχε ψηφίσει στη Βουλή, τη μετατροπή του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.

Ενώ, η μείωση κατά -2252 Υγειονομικούς, από τον Ιούλιο του 2019, η μη «αποτύπωση»  στο Προϋπολογισμό της ΔΕΔΜΕΥΣΗΣ του κ. Μητσοτάκη για 4.000 προσλήψεις, στη ΔΕΘ το 2019, δείχνει ότι ΔΕΝ είναι στις «προγραμματικές κατευθύνσεις» της Κυβέρνησης, η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενίσχυση με Μόνιμο Προσωπικό των Δημόσιων Δομών. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, δεν έχουν καταθέσει, μέχρι τώρα,  ένα Σχέδιο Προκηρύξεων και Προσλήψεων για τα επόμενα έτη. Ενώ και οι 2  Προκηρύξεις είναι σε εξέλιξη ( εγκεκριμένες από το ΣΥΡΙΖΑ…) είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών που υπήρχαν και υπάρχουν, και έχουν αναδειχθεί στο πολλαπλάσιο από την εκδήλωση της Πανδημίας.

Η μη παράταση  του Νομικού πλαισίου για τις Ατομικές Συμβάσεις, η επαναφορά των Εργολάβων (ήδη στη 5η ΥΠΕ), η μείωση της θητείας των νέων Επικουρικών (από 2ετής σε 1ετής..) δείχνει με σαφήνεια, ότι η σχετική ενίσχυση των Δημόσιων Δομών ΜΟΝΟ με Επικουρικούς από την έναρξη της Πανδημίας, έχει Ημερομηνία Λήξης, και σχετίζεται άμεσα, με την υλοποίηση των σχεδίων της Κυβέρνησης για τα ΣΔΙΤ και τις συνεργασίες με τον Ιδιωτικό Τομέα.

Είναι προφανές, με τις μειωμένες δαπάνες για την Υγεία το 2021 και τις Μηδενικές Προκηρύξεις για Προσωπικό,  ότι οι προηγούμενες δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ότι η Πανδημία τους έκανε να αναθεωρήσουν τις νεοφιλελεύθερες απόψεις τους και να γίνουν οπαδοί της άποψης « για την ΑΠΟΛΥΤΗ Αναγκαιότητα ύπαρξης και ενίσχυσης ενός  Ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας» είχαν στόχο μόνο την «επικοινωνιακή διαχείριση» της κατάστασης των Δημοσιών Δομών απέναντι στην αγωνία των Πολιτών και της Κοινωνίας για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Και τώρα, με σημαία το Εμβόλιο και εκμεταλλευόμενη τα μέγιστα, το αίσθημα «ασφάλειας» που θα προκύψει, ετοιμάζεται με μια ακόμη «επικοινωνιακή καταιγίδα» να καταφέρει να περάσουν απαρατήρητα, από τη Κοινωνία και τους Πολίτες,  τα σχέδια της Κυβέρνησης για την συρρίκνωση και όχι ενίσχυση και ανάπτυξη των Δημοσίων Δομών, για τα ΣΔΙΤ και τις Συμπράξεις με τον πάντα πρόθυμο Ιδιωτικό Τομέα. Τα μηνύματα του Προϋπολογισμού, τα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά…

Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα, στη Πρώτη Γραμμή για να αντιμετωπίσουμε την Πανδημία, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να διεκδικήσουμε δυναμικά και αγωνιστικά, ένα ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ για τη Κοινωνία και τους Πολίτες, ανατρέποντας στη Πράξη τα σχέδια και τις πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Εμείς με «προτεραιότητες» ένα Νέο Δημόσιο Δωρεάν Ισχυρό ΕΣΥ και η Κυβέρνηση με τις δικές της «προτεραιότητες» ΣΔΙΤ εργολάβους και Ιδιώτες. ΑΠΛΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ….