ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΕΔΕ, από τη Διοικήτρια του Άγιου Σάββα κατά εργαζομένων που Νόσησαν covid-19, σαν υπεύθυνους διασποράς!!. ΑΡΜΑ

Η εργαλειοποίηση της Ατομικής Ευθύνης στην Υγεία…
Τελικά, οι Άριστοι που έκανε η Κυβέρνηση της Ν.Δ Διοικητές σε Νοσοκομεία, αποδεικνύονται, τις δύσκολες αυτές ώρες που το Δημόσιο Σύστημα δοκιμάζει τις αντοχές και τα όρια του και οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη απέναντι στο Κορωνοιό, ότι όχι μόνο ότι είναι ακατάλληλοι, αλλά αποδεικνύονται και απίστευτα κυνικοί και προκλητικοί απέναντι στους εργαζόμενους και τη Κοινωνία.
Ο Άγιος Σάββας είναι ένα Νοσοκομείο, το οποίο και αυτό αντιμετωπίζει τα ίδια διαχρονικά προβλήματα με τα υπόλοιπα. Ελλείψεις σε προσωπικό, σε ΜΑΠ σε χρηματοδότηση, σε εξοπλισμό. Και σε αυτό, όπως και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία, ο Κορονοϊός ενέσκηψε σε ασθενείς αλλά και σε προσωπικό. Όπως σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία, με την ανάπτυξη σχετικών Πρωτοκόλλων και παρεμβάσεων επιχειρήθηκε ο περιορισμός των Κρουσμάτων και στους ασθενείς και στους εργαζόμενους. Προφανώς, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα εμπειρία παρά τα μέτρα και τις υγειονομικές παρεμβάσεις, πάντα προκύπτουν, σε μικρό αριθμό, κρούσματα σε Κλινικές σε προσωπικό, πιθανόν από παράγοντες που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να ελεγχτούν λόγω αδυναμιών.
Για αυτό, πλέον σε ΌΛΑ τα Νοσοκομεία, παρά τα θεσμοθετημένα μέτρα προστασίας, και την πλήρη εφαρμογή από τους εργαζόμενους, προκύπτουν θετικά κρούσματα, που αμέσως αντιμετωπίζονται με το προβλεπόμενο Πρωτόκολλο. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, της σοβαρότητας της κατάστασης, αφού με στοιχεία ( που δυστυχώς δεν δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ) πάνω από 1000(!!) εργαζόμενοι στην Υγεία σε όλη την Ελλάδα, είναι θετικοί, σε καραντίνα ή Νοσηλεία, με ήπια συμπτωματολογία ή και δυστυχώς βαριά σε Κλινικές και ΜΕΘ. Είναι δε γνωστό, ότι πρόσφατα πάνω από 6 Υγειονομικοί, έχασαν τη ζωή τους, νικημένοι από το Κορωνοιό.
Και ενώ σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία, οι Υγειονομικοί που νοσούν, αντιμετωπίζονται από τις Διοικήσεις σαν ασθενείς και τους συμπαραστέκονται όπως πρέπει, η Διοικήτρια του Αγίου Σάββα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια προφανή αθλιότητα κατά εργαζομένων που νόσησαν με covid. Με έγγραφο της, ζητάει διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των εργαζομένων ως υπεύθυνοι για τη διασπορά του covid(!!). Δείτε το σχετικό Έγγραφο.

Και πως αιτιολόγησε η κ. Διοικήτρια, μετά από το σάλο και το «κράξιμο» που προκλήθηκε τη σχετική απόφαση, με σχετικό Δελτίο Τύπου; «Λόγω της ιδιαιτερότητας του Νοσοκομείου και του εντοπισμού κρουσμάτων σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου επισήμανε ενδεχόμενες «τρωτότητες» της λειτουργίας και των υπηρετούντων και έθεσε υπόψη τις παρατηρήσεις της στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Η Διοίκηση παρήγγειλε στο πλαίσιο αυτό τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν τα κρούσματα, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που είχαν ληφθεί.»
Είναι η πρώτη από όσο ξέρουμε, ελπίζουμε και η τελευταία, Διοίκηση που διενεργεί ΕΔΕ κατά εργαζομένων γιατί νόσησαν από covid(!!!). Προφανώς για να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης αλλά και τις δικές της που έχουν αφήσει εδώ και 8 μήνες τα Νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, ΜΑΠ, μαζικά test και χρηματοδότηση. Και ποιος είναι ο εύκολος δρόμος για να δημιουργήσουμε ενόχους; Ακριβώς. Η «Ατομική Ευθύνη» των πολιτών και των εργαζομένων στην Υγεία, αφού Κυβέρνηση-Υπουργείο τα πάνε «εξαιρετικά» όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Κοντοζαμάνης.
Εάν υπάρχει «μια στάλα μυαλό» στο Υπουργείο, οφείλουν να ζητήσουν ΧΘΕΣ την απόσυρση της ΕΔΕ και να υπάρξουν κυρώσεις κατά της κ. Διοικήτριας. Κάθε άλλη λύση τους κάνει «νόμιμους συνενόχους…»