Μέγα ψέμα ότι λειτουργούν 50 κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία – ΑΡΜΑ

Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη Βουλή «Λειτουργούν και οι 50 Κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία. Αν όχι, θα απομακρύνω τον Διοικητή». Ούτε τώρα υπάρχει «προσωπική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη»…
Τελικά, αυτή η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των ευθυνών που έχουν αναλάβει και των αναγκών της Κοινωνίας.
Αυτό αποδείχθηκε και στη συζήτηση στη Βουλή, την Πέμπτη 12/11, όπου ο κ. Μητσοτάκης, συνειδητά είπε ψέματα, για άλλη μια φορά, όσο αφορά τη «Θωράκιση του ΕΣΥ» και τις Κλίνες ΜΕΘ.
Απέναντι στη κριτική ΟΛΩΝ των κομμάτων για τις ολιγωρίες και την έλλειψη σχεδιασμού όλους τους προηγούμενους μήνες για την ουσιαστική ενίσχυση, δήλωσε, χωρίς ίχνος ταπεινοφροσύνης, ότι: «Αντίθετα με όσα λέγονται, ότι λειτουργούν 9(ή 12..) κλίνες ΜΕΘ, η ενημέρωση που έχω από τον κ. Διοικητή είναι ότι λειτουργούν και οι 50!!. Εάν δεν ισχύει αυτό, πέστε μου(;) για να τον απομακρύνω..»
Το ατόπημα του κ. Μητσοτάκη, είναι διπλό. Γιατί και γνώριζε ότι ΔΕΝ λειτουργούν και οι 50 Κλίνες, και ότι βρήκε και «εξιλαστήριο θύμα» τον κ. Διοικητή για να του χρεώσει τις ΔΙΚΕΣ του ευθύνες και της Κυβέρνησης της Ν.Δ, που δεν έχει ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό η ΜΕΘ του Σωτηρία. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
Οι κλίνες ΜΕΘ του Σωτηρία, είναι λειτουργικά έτοιμες και οι 50. Ο χώρος χωρίζεται σε 4 υπομονάδες. 2 με 12 κρεβάτια και 2 με 13 κρεβάτια. Άνοιξε η 1η υπομονάδα (12 κρεβάτια) και λειτουργεί στελεχωμένη από Γιατρούς και Νοσηλευτές που μετακινήθηκαν από άλλα Νοσοκομεία ( υπό την απειλή διώξεων εάν δεν πάνε στο Σωτηρία…). Τις τελευταίες μέρες, με μετακινήσεις από άλλα τμήματα και τις άλλες ΜΕΘ του Σωτηρία ( προκαλώντας λειτουργικά προβλήματα στα τμήματα και στις άλλες ΜΕΘ..), προσπαθεί να στελεχωθεί η 2η υπομονάδα ( 13 κρεβάτια) αλλά με σοβαρή έλλειψη γιατρών. Σύμφωνα με ενημέρωση, μέχρι την Πέμπτη 12/11, η 2η υπομονάδα, έχει πάρει 2 περιστατικά για Νοσηλεία. Άρα την Πέμπτη 12/11, όταν ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι λειτουργού ΟΛΕΣ ( και η 50…) Νοσηλεύονταν 14 ασθενείς και λειτουργούσαν 25 ( με προβλήματα στελέχωσης…). Οι υπόλοιπες 25 ΚΛΕΙΣΤΕΣ!!
Τέλος, «ευσεβείς πόθοι» Διοίκησης και Υπουργείου, είναι, το επόμενο διάστημα (άγνωστο πότε..) να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία(;) και η 3η υπομονάδα, των 12 κρεβατιών.
Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική εικόνα για τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ του Σωτηρία. 25 στα «χαρτιά», 12 να λειτουργούν( με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία..) και 13, με εσωτερικές μετακινήσεις, με ελλείψεις σε προσωπικό και Γιατρούς, που μπορούν να δεχθούν περιστατικό για Νοσηλεία, χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια και τα 13 κρεβάτια. Και επειδή προβλέπεται να πάνε και άλλοι ασθενείς στη 2η υπομονάδα, για αυτό το λόγο σχεδιάζονται και επιπλέον μετακινήσεις προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της.
Άρα η δήλωση του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, ότι «λειτουργούν και οι 50 κλίνες στο Σωτηρία», είναι πέρα για πέρα ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ!!. και έχει ο ίδιος και η Κυβέρνηση της Ν.Δ, ΟΛΗ την ευθύνη που δεν έχουν γίνει, από το καλοκαίρι, οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, όπως ζητούσαν οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα και τα Κόμματα στη Βουλή.
Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κατανοήσει το ατόπημα που διέπραξε και θα φροντίσει να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ, στη Βουλή και στην Ελληνική Κοινωνία, αναγνωρίζοντας και αναλαμβάνοντας έστω και για μια φορά τις ευθύνες που του αναλογούν για τις Πολιτικές που ασκούνται στο χώρο της Υγείας. Εκτός και εάν και αυτή τη φορά, ΜΜΜ και Κυβέρνηση επιλέξουν ένα ακόμα «εξιλαστήριο θύμα», στη προκειμένη περίπτωση τον κ. Διοικητή του Σωτηρία, για να προστατεύσουν το «Εθνικό Κεφάλαιο» για τη χώρα και τη Παράταξη, τον Μωυσή κ. Μητσοτάκη. Θα φανεί στο χειροκρότημα…