Διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω τηλεμαθημάτων, καταγγέλλει ο Ν. Φίλης

Στικάκι που αποδεικνύει διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης της CISCO την οποία χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ο Νίκος Φίλης στη Βουλή. Άγνοια για τα στοιχεία δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως αποκάλυψε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης τα στοιχεία αντλήθηκαν μέσα από μία απλή αναζήτηση στο GOOGLE και περιλαμβάνουν 2.024 εγγραφές εκατοντάδων καθηγητών με κάθε είδους στοιχεία: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμό μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία, ώρα παραμονής στο τηλεμάθημα και προσωπικές σημειώσεις.

Ο Ν. Φίλης κατέθεσε το στικάκι στη Βουλή επισημαίνοντας στον προεδρεύοντα ότι περιλαμβάνει απόρρητα προσωπικά δεδομένα. «Θα το εξετάσω με μεγάλο ενδιαφέρον» σχολίασε η Ν. Κεραμέως και πρόσθεσε «εγώ προσωπικά δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση σαν αυτή που λέτε».

«Ή δεν το ξέρετε ή το αποκρύπτετε, που είναι έγκλημα», επέμεινε ο Ν. Φίλης ρωτώντας την Ν. Κεραμέως: «βεβαιώνετε τη Βουλή ότι δεν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων; Βεβαιώνετε ότι είναι οχυρωμένες οι προσωπικότητες των παιδιών και των καθηγητών;»

Πηγή: anatropinews.gr