Πράσινα γιλέκα για τους διανομείς από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στ. Βοριάς αναφέρθηκε και στα εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα σε Ηράκλειο και Λασίθι που ο αριθμός τους φτάνει τα 320 ενώ πολλά από τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν, δεν καταγγέλλονται.

Μία σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης με τα τροχαία ατυχήματα στον κλάδο των διανομέων παίρνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με την προμήθεια πράσινων γιλέκων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, σε πρώτη φάση τα γιλέκα που θα μοιραστούν θα είναι 100 και στόχο έχουν να γίνουν σήμα κατατεθέν για τους διανομείς φαγητού.

«Θέλουμε να γίνει υποχρεωτικό για τους διανομείς αυτό» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι πάνω στα κουτιά με τα οποία μεταφέρουν το φαγητό θα κολληθούν και λωρίδες έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για διανομέα φαγητού.

Αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο 27χρονος στις Μεσαμπελιές, ο Στ. Βοριάς ανέφερε ότι το περιστατικό δεν έχει δηλωθεί ακόμη ως εργατικό ατύχημα από τον εργοδότη.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στ. Βοριάς μίλησε και τα εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα σε Ηράκλειο και Λασίθι. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός αυτός φτάνει τα 320 ενώ πολλά από τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν, δεν καταγγέλλονται.

«Τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα παρουσιάζονται στον χώρο του τουρισμού αλλά είναι τα λιγότερο σοβαρά. Λιγότερα αλλά πολύ σοβαρά είναι αυτά στον κατασκευαστικό κλάδο και στον χώρο των επαγγελματιών οδηγών» δήλωσε ο Στ. Βοριάς.

Αναδημοσίευση από avgi.gr