Κινητοποίηση 600 απολυμένων των «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ»

Με μια μαχητική κινητοποίηση στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, χθες Τετάρτη 19 Απρίλη, εργαζόμενοι που απολύθηκαν πριν 8 χρόνια από τα «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ», απαίτησαν την άμεση  καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Πριν από δεκαπέντε ημέρες μας είχαν καλέσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την τροπολογία – όπως την είχε φτιάξει ο δικηγόρος μας – για να την υπογράψουμε. Μετά από τρεις ώρες καταλάβαμε πως μας κορόιδευαν και γυρίσαμε. Είμαστε στεναχωρημένοι, το μόνο που γίνεται είναι να πατάνε στο πόνο μας. Δεν τους νοιάζει. Δε θα σταματήσουμε, θα το παλέψουμε όσο μπορούμε» τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος των απολυμένων των σούπερ μάρκετ «Λάρισα»,  Σοφία Πιάχα.

Να θυμίσουμε ότι προ 8ετίας η ΑΕ με την επωνυμία “ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ” κήρυξε πτώχευση, με αποτέλεσμα οι περίπου 600 εργαζόμενοί της να βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο. Έκτοτε και έως σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα – δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, τα οποία αγγίζουν περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ και αρκετό διάστημα έχει ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που όμως λόγω του νομικού πλαισίου και αντίστοιχης δικαστικής απόφασης (στην έφεση που ασκήθηκε) κατατάσσει τους εργαζόμενους μετά από άλλους οφειλέτες (τράπεζες, Δημόσιο, Ταμεία), με αποτέλεσμα από τα εκπλειστηριασθέντα έως τώρα ποσά να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, αλλά και από τα μελλοντικά ποσά που θα προκύψουν να τους αναλογούν προφανώς ελάχιστα ψίχουλα από τα οφειλόμενα. Έτσι, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στην πλειοψηφία τους βιώνουν μια τραγική κατάσταση, δίνουν αγώνα επιβίωσης, λόγω της ανεργίας και συγχρόνως της αδυναμίας να βρουν δουλειά, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται σε μέση ηλικία.

Πηγή: Aftodioikisi.gr