Δύο νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα μέσα σε 48 ώρες

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν εν ώρα εργασίας στη χώρα, με τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα να συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά. Σημειώνεται ότι αν και είμαστε ακόμα στις αρχές Μαρτίου, ο αριθμός των ατόμων που σκοτώθηκαν στην εργασία τους μέσα στο 2023 ανέρχεται ήδη σε 42. 

Ειδικότερα, το ένα δυστύχημα συνέβη σήμερα σε μία νέα φαρμακοβιομηχανία, η οποία δεν είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της, στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Το θύμα είναι ένας 25χρονος, ο οποίος δούλευε σε συνεργείο μονωτικών εργασιών. Ο άτυχος 25χρονος εκείνη την ώρα δούλευε στο υπόγειο μια εκσκαφής μαζί με ένα άλλο άτομο, όταν τον καταπλάκωσαν ξύλα τύπου μεταφόρμ (σύστημα σκίασης). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος ήταν κάτοικος Μενιδίου και βρισκόταν στην Τρίπολη για λόγους εργασίας. 

Χθες, Τρίτη, σκοτώθηκε εργάτης λατομείου στο Νέστο της Καβάλας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, ο εργαζόμενος, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε με το μηχάνημα το οποίο χειριζόταν, σε γκρεμό 150 μέτρων.

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/