Γιατί καθυστερεί η ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό Επίδομα; Τι «παιχνίδια» παίζει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας; ΕΔΩ και ΤΩΡΑ: Διπλασιασμός και ΕΠΕΚΤΑΣΗ σε ΟΛΟΥΣ. ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ για το Ανθυγιεινό Επίδομα

Την Δευτέρα 13/2, υπήρξε Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Οικονομικών-Υγείας- Εργασίας για την αναμόρφωση του Ανθυγιεινού στους Εργαζόμενους στην Υγεία και τη Πολιτική Προστασία, με την έκδοση 2 σχετικών ΚΥΑ. Μάλιστα, στα σχετικά Δελτία περιγραφόντουσαν οι νέες κατηγορίες και το ύψος του Επιδόματος ανά κατηγορία και Ειδικότητες. Μάλιστα, αναφερόταν ρητώς ότι θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2023.

Και ενώ η ΚΥΑ που αφορά προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε στις 14/2/2023 ( την επόμενη μέρα..) και εφαρμόζεται ήδη, η σχετική ΚΥΑ που αφορά το Υπουργείο Υγείας, μετά από 14 ημέρες δεν έχει εκδοθεί, ούτε φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Είναι η πρώτη φορά (δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ..) μια ΚΥΑ να  καθυστερήσει τόσες πολλές μέρες να εκδοθεί. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Σύμφωνα  με «πληροφορίες» η καθυστέρηση είναι αποτέλεσμα των σφοδρών και όχι άδικα αντιδράσεων που έχουν προκύψει από τα λάθη και τους αποκλεισμούς σε Ειδικότητες και χιλιάδες Υγειονομικούς, αναγκάζοντας τα αρμόδια Υπουργεία στο «μάζεμα» και στην  «εκ νέου» διαχείριση και περιγραφή της σχετικής ΚΥΑ, με την ουρά στα σκέλια. Πήγαν για «προεκλογικό μαλλί» και βγαίνουν «πολιτικά κουρεμένοι» οι ίδιοι. Ήταν τόσο απαράδεκτη η έκδοση και η διαχείριση της που έβγαλαν στα κάγκελα μέχρι και τους Δακίτες της ΠΟΕΔΗΝ (φαντάσου κατάντια…)

Το «Άριστο-Επιτελικό Κομματικό Κράτος» για άλλη μια φορά τα έκανε μπάχαλο ακόμη και στα απλά και στα στοιχειώδη. «Διασπά» Υπηρεσίες, αλλάζει κατηγορίες σε Ειδικότητες, χορηγεί διαφορετικό με βάση το Πτυχίο (Παγκόσμια Πρωτοτυπία..) στην ίδια Ειδικότητα και αποκλείει και Ειδικότητες με βάση διαφορετικό Πτυχίο(!!). Χαρακτηριστικό της προχειρότητας και των σκοπιμοτήτων είναι ότι ενώ στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας επεκτείνεται και στους Ψυχολόγους, στο σχέδιο της ΚΥΑ ήταν εκτός(!!). Τόσο ικανοί, που δε ξέρουν τι περιλαμβάνει όσα ανακοινώνουν και υπογράφουν…

Ενώ, αφήνει εκτός μεγάλο κομμάτι Ειδικοτήτων-Επιστημονικού της Ιατρικής Υπηρεσίας και ΟΛΗ τη διοικητική Υπηρεσία. Τώρα υπόσχεται «διορθώσεις και αλλαγές». Για να δούμε…

Κατέρρευσε έτσι «εν τη γενέσει» η σαφώς ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανακατανομής του Ανθυγιεινού, μια και οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν από τους χειρισμούς και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και τους αποκλεισμούς ήταν σαφώς περισσότερα από τις θετικές αντιδράσεις που προσδοκούσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Εκτός εάν θεωρούν τόσο «αφελείς» τους ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες, που για ένα «πουρμπουάρ» 1-3,5€ την ημέρα, θα ξεχάσουμε τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, την εγκατάλειψη, συρρίκνωση και Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Δομών Υγείας. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την ημέρα που ανακοινωνόταν οι αλλαγές στο Ανθυγιεινό, ο Κ. Πλεύρης ανακοίνωνε περήφανος τη μετατροπή του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ Ογκολογικού Παίδων σε Ν.Π.Ι.Δ. 

Καλούμε τη Κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στο μόνο που της απομένει όσο αφορά το Ανθυγιεινό Επίδομα, αφήνοντας στη πάντα τα προεκλογικά παιχνίδια, τις εξυπηρετήσεις και μεθοδεύσεις:

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ανά κατηγορία)