ΟΑΕΔ- ΥΓΕΙΑ: Απολύονται εργαζόμενοι μετά από 6 χρόνια(!!) γιατί οι «Άριστοι» δεν έχουν εκδώσει το σχετικό ΦΕΚ παράτασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

ΟΑΕΔ- ΥΓΕΙΑ: Απολύονται εργαζόμενοι μετά από 6 χρόνια(!!) γιατί οι «Άριστοι» δεν έχουν εκδώσει το σχετικό ΦΕΚ παράτασης. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ….

Το ζήσαμε και αυτό από το «Επιτελικό Κράτος»» των Αρίστων της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Τι έκαναν λοιπόν οι Άριστοι;

Μέσα σε 4 μήνες, από αρχές Οκτώβρη, μέχρι και χθες 1 Φλεβάρη που έληγαν οι πρώτες συμβάσεις του Προγράμματος ΥΓΕΙΑ-ΟΑΕΔ, πρόγραμμα που διαρκεί με ετήσιες παρατάσεις ήδη 6 χρόνια, δεν κατάφεραν να εκδώσουν τη σχετική ΚΥΑ σε ΦΕΚ ώστε ΝΟΜΙΜΑ τα Νοσοκομεία να ανανεώσουν τις συμβάσεις(!!) . Τέσσερις μήνες και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ(!!).

Και ήδη από 1 Φλεβάρη, λήγουν συμβάσεις και οι εργαζόμενοι ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ(!!) με τη «ενημέρωση» ότι θα τους ξαναπάρουν μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ. Ήδη στο Ελπίς σταμάτησαν 2 συνάδελφοι, ενώ σήμερα λήγουν δεκάδες, που δεν θα ανανεωθούν. 

Θαυμάστε τη «πυροσβεστική» Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, που δεν λέει ΚΟΥΒΕΝΤΑ για την απαράδεκτη καθυστέρηση και την «ομηρεία» των εργαζομένων και «αθωώνει» τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τις ευθύνες της.

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ: ΘΕΜΑ: Ανανέωση Συμβάσεων Συναδέλφων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ

Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Εργασίας μας ενημέρωσε ότι η ανανέωση των Συμβάσεων των συναδέλφων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ σήμερα ολοκληρώνονται οι υπογραφές των συναρμόδιων Υπουργών και φεύγει για ΦΕΚ.

Η απόφαση ορίζει την ανανέωση των Συμβάσεων για ένα έτος από τη λήξη τους. Ως εκ τούτω δεν θα υπάρξει πρόβλημα με όσους έληξαν οι Συμβάσεις.

Να παρέμβετε να μην υπογράψει κανείς από τους συναδέλφους την απόλυσή του και να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου.

«Δήλωση Α. Ξανθού για καθυστέρηση στην παράταση του προγράμματος του  ΟΑΕΔ

Δεν μπορεί να παίζει η κυβέρνηση με την αξιοπρέπεια των συμβασιούχων και τις αντοχές του ΕΣΥ

Χθες 1/2/2023 άρχισαν να λήγουν οι συμβάσεις των 4000 περίπου εργαζομένων του  ΕΣΥ μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ, χωρίς να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση για την παράτασή τους. Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ότι μέχρι 31/1 θα είχε λήξει το θέμα, αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά αναξιόπιστες. Η ολιγωρία των συναρμόδιων Υπουργείων και συνολικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη  να ρυθμίσουν έγκαιρα αυτή την εκκρεμότητα, είναι προκλητική και εξοργιστική.  Όταν πρόκειται για τη δουλειά, την αξιοπρέπεια και  την επιβίωση  χιλιάδων χαμηλόμισθων εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση των «αρίστων» πιάνει «πάτο». Μόνο όταν δρομολογεί  τις νεοφιλελεύθερες ανατροπές στη δημόσια περίθαλψη και την ιδιωτικοποίηση  του ΕΣΥ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται με θαυμαστή μεθοδικότητα και υπερβάλλοντα  ζήλο. Είναι προφανής η πολιτική της απροθυμία όχι μόνο να διασφαλίσει το εργασιακό μέλλον αυτών των ανθρώπων που εδώ και 6 χρόνια προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και να ανταποκριθεί με συνέπεια στην αυτονόητη υποχρέωση για ανανέωση των συμβάσεων τους για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση.

Η απαίτηση να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, να παραμείνουν στις  θέσεις τους όλοι ακόμα και αν λήξει αυτές τις μέρες η σύμβασή τους και  να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα, είναι καθολική. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την αξιοπρέπεια των συμβασιούχων και τις αντοχές του  τραγικά αποδιοργανωμένου ΕΣΥ.»