ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στο εργοτάξιο καθαριότηταςς του Δήμου Χαλκιδέων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) χαιρετίζει την Δικαστική Απόφαση που απαγορεύει στον Δήμο Χαλκιδέων να λαμβάνει λήψεις με κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της Διεύθυνσης Καθαριότητας, στο χώρο του εργοταξίου, εκεί όπου συναθροίζονται οι εργαζόμενοι, κρίνοντας επί της ουσίας πώς πρόκειται για παράνομη πράξη.

  Η απόφαση αυτή, του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, αποτελεί δικαίωση για το Σωματείο Εργαζομένων που τάχθηκε από την πρώτη στιγμή κατά της χρήσης καμερών ασφαλείας στο συγκεκριμένο σημείο, καταγγέλλοντας παράνομες πράξεις και περίεργες μεθοδεύσεις με την ανοχή της Διοίκησης του Δήμου Χαλκιδέων σε βάρος των εργαζομένων.

  Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων και η απόφαση που ελήφθη από το Δικαστήριο έως ότου συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στις 5 Απριλίου 2023, συνιστά επίσης «χαστούκι» στην Δημοτική Αρχή η οποία έχει στοχοποιήσει τους εργαζόμενους που αντιτίθενται στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων με εξαιρετικά σημαντική οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

  Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξ αρχής στήριξε τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Σωματείου Εργαζομένων και θα συνεχίσει να το πράττει όταν θίγονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και προσβάλλεται βάναυσα η τιμή και η αξιοπρέπεια τους. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους Αιρετοί που καλλιεργούν κλίμα αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας και προβαίνουν σε κατάχρηση εξουσίας, όπως και παρατάξεις που σιγοντάρουν τέτοιες ενέργειες προσδοκώντας κομματικά ή προσωπικά οφέλη.

ΠΗΓΗ: https://www.airetos.gr/