Παίρνουν αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία για το Παίδων…

Με εσωτερικές μεταγραφές από άλλα νοσοκομεία επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει τα τραγικά κενά σε αναισθησιολόγους στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που έχουν φέρει επικίνδυνα πίσω χειρουργικές επεμβάσεις 3.000 παιδιών. 

Όπως κυνικά ομολόγησε ο Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, θα μεταφέρουν για δυο μήνες αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία, παραδεχόμενος ότι αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει προβλήματα σε νοσοκομεία ενηλίκων.

«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δε μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης…..

Ούτε λόγος φυσικά για την πρόταση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας όταν επισκέφθηκε το Παίδων «Αγία Σοφία», για επίταξη αναισθησιολόγων από ιδιωτικά νοσοκομεία, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι όχι μόνο δεν θέλει να συγκρουστεί με τα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά επιπλέον κινείται στην κατεύθυνση της μεταφοράς ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ο Θάνος Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα ωστόσο τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική, όπως είπε, εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει, περίπου, 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων για το Παίδων «Αγία Σοφία» ενώ άμεσα θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη, ώστε να μειωθεί η λίστα της ντροπής με τα 3.000 παιδιά σε αναμονή.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr