Αποκλείει την μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών ο Μ. Βορίδης 

Αρκούμενος στη μετατροπή των επί χρόνια συμβάσεων έργου σε συμβάσεις εργασίας για τις σχολικές καθαρίστριες, χαρακτηρίζοντάς την «σημαντικότατη μεταβολή» ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αποκλείει κάθε ενδεχόμενο για την μονιμοποίησή τους. Αυτή ήταν η απάντησή του στην Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή. Βέβαια, ο υπουργός Εσωτερικών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση της χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας λόγω του διευρυμένου ωραρίου των σχολείων.

«Υπάρχουν συμβάσεις οι οποίες ξεκινούν και σταματούν στον ορισμένο χρόνο και εν συνεχεία επανακαταρτίζονται την επόμενη χρονιά σύμφωνα με τις ανάγκες των δήμων και σύμφωνα με τις κατανομές που κάνει το Υπουργείο μας με την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου», είπε ο Μ. Βορίδης.

Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Λοιπόν, με ρωτήσατε εάν σκοπεύουμε να μονιμοποιήσουμε αυτές τις εργαζόμενες. Κοιτάξτε, έχουμε πολλά ζητήματα. Δεν σας λέω ότι δεν είναι μια σκέψη η οποία έχει απασχολήσει, γιατί έχει απασχολήσει».

Βέβαια, ο Μ. Βορίδης αναγνώρισε ότι πλέον η ευελιξία που υπάρχει στους Δήμους να αξιοποιούν τους σχολικούς καθαριστές και για τις ανάγκες των Δήμων σε εγκαταστάσεις εκτός των σχολείων, πράγμα που αυξάνει τις ώρες απασχόλησής τους λέγοντας: «συναντώ μεγάλες δυσκολίες στο να μπορέσει να προχωρήσει αυτό (σ.σ. η μονιμοποίηση) και επί του παρόντος είναι κάτι το οποίο δεν εξετάζουμε».

Δείτε περισσότερα εδώ