Οι εργαζόμενοι της efood αντιδρούν σε νέα επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα

Διαβάζουμε ανάρτηση από τη σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη:

Θυμόμαστε τον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων στην e-food;

Η εταιρεία φαίνεται πως δεν έβαλε μυαλό καθώς τώρα επιχειρεί να επιβάλλει επαχθέστερους όρους εργασίας στους freelancers-διανομείς. Το νέο μοντέλο εργασίας περιλαμβάνει 30% μείωση αμοιβής ανά παραγγελία αλλά και μείωση της αμοιβής για καύσιμα όπως και ένα ανταγωνιστικό σύστημα μεταξύ των εργαζομένων για την κάλυψη θέσεων για παραγγελίες. Και φυσικά, κατά την πάγια τακτική της εταιρείας, οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν μέσω sms.

Στόχος όλων των παραπάνω, τι άλλο; Η αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης και η εντατικοποίηση της εργασίας. Μόνο που δεν πάει πολύς καιρός που ένας ακόμη διανομένας της efood, ένας 30χρονος μετανάστης που εργαζόταν ως freelancer, έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο εν ώρα εργασίας.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων στην efood. Ενθαρρυντικό γεγονός το ότι συμμετείχαν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι.

Μόνιμοι και freelancers καταλαβαίνουν πολύ καλά πως όταν χτυπούν τον έναν, ακολουθεί και ο άλλος και έτσι ενώνονται σαν μια γροθιά.

Είμαστε σίγουροι/ες ότι η πλευρά των εργαζομένων θα ξανακερδίσει και η εργοδοσία θα κάνει πίσω.

#ΜένουμεΕνεργοί#efood