Νέο κάλεσμα διαμαρτυρίας, ΣΗΜΕΡΑ, έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, από εργαζόμενους σε Δομές Φιλοξενίας

Νέο κάλεσμα διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους σε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων που παραμένουν 4 μήνες απλήρωτοι. Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ
ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από εργαζόμενους των ανθρωπιστικών οργανώσεων Κοινωνικό ΕΚΑΒ και Συνύπαρξις, με αίτημα το τέλος των πολύμηνων καθυστερήσεων και την άμεση εκταμίευση της χρηματοδότησης της λειτουργίας των Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ηρακλής Μοσκώφ και εκπρόσωποι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ζήτησαν να παρατεθούν και να συζητηθούν τα αιτήματά μας τα οποία παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Για ακόμη μία φορά επανέλαβαν ότι καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση χωρίς ωστόσο να μας ορίζουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, αποδίδοντας ξανά όλη την ευθύνη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Δεν πρόκειται για μία ανάγκη που μπορεί να περιμένει, πρόκειται για τις ζωές 1.449 ασυνόδευτων ανηλίκων και για τις ζωές των εργαζομένων στα προγράμματα Δομών Φιλοξενίας που έχουν τεθεί βίαια σε παύση χωρίς, έστω, να λεχθεί από την πλευρά του κ. Μοσκώφ και των εκπροσώπων ένα συγκεκριμένο εύλογο χρονικό διάστημα για την πληρωμή. Ο κ. Μοσκώφ γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο η Κοινωνία των Πολιτών εξασφαλίζει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των οργανώσεων, καθώς και πόσο σημαντική είναι, γενικότερα, η εκταμίευση χρηματοδοτήσεων για τις οργανώσεις σε βιώσιμο επίπεδο.

Δεν πρόκειται για μία ανάγκη που μπορεί να περιμένει, πρόκειται για τις ζωές 1.449 ασυνόδευτων ανηλίκων και για τις ζωές των εργαζομένων στα προγράμματα Δομών Φιλοξενίας που έχουν τεθεί βίαια σε παύση …

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, όπως οι ανάγκες σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασυνόδευτων ανηλίκων, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ενοικίων και Δ.Ε.Κ.Ο.
Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια! Παραμένουμε σταθερά διαμαρτυρόμενοι μέχρι την εκταμίευση της χρηματοδότησης, απαιτώντας επιπλέον τη συνέπεια του Υπουργείου στην τήρηση των υποχρεώσεών του ως προς τις ήδη εγκεκριμένες και υπογεγραμμένες συμφωνίες.


Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.
ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 27 Ιουλίου, στις 11:00, έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Λεωφ. Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Κτίριο Κεράνη)

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!
ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ!
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!


Μέρος εργαζόμενων Δομών και Προγραμμάτων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων