Σύλλογος Εργαζομένων Αλεξανδρούπολης: «Τα τελευταία 4 χρόνια αποχώρησαν 100 εργαζόμενοι – δεν αντέχουμε άλλο»

Το θέμα της μεγάλης υποστελέχωσης των εργαζομένων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης συζητήθηκε εκτενώς προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπου γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αποχωρήσει 100 άτομα από την υπηρεσία του Δήμου.

«(Πλέον) ένας υδραυλικός δουλεύει για όλες τις εργασίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και επτά εργαζόμενοι για όλο το πράσινο… Το 2018 η τότε δημοτική αρχή δεν πήρε τα 100 άτομα που όφειλε να πάρει…από τότε μέχρι σήμερα αποχώρησαν άλλα 100 άτομα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν έχουν πάρει άδεια φέτος και προβλέπεται να μην πάρουν άδεια…υπάρχουν εργαζόμενοι να δουλέψουν τα νέα απορριμματοφόρα; Κάθε χρόνο αυξάνονται οι αποχωρήσεις…θα έχει πρόβλημα η νέα δημοτική αρχή. Ζητάμε να πιέσουν ο δήμαρχος και το συμβούλιο την κυβέρνηση» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επί του θέματος, ένας οδηγός απορριμματοφόρων δήλωσε κατηγορηματικά: «Ένα χρόνο δεν έχουμε πάρει άδεια…δεν αντέχουμε άλλο, το κομμάτι της καθαριότητας βασίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων. Δεν έχουμε πληρωθεί υπερωρίες από την αρχή του έτους.»

Δείτε παρακάτω τις αναλυτικές τους τοποθετήσεις:

πηγή: evros24.gr