Απεργία στον ΟΑΣΘ: Επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στάσεις εργασίας τον Ιούλιο

Στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο.

Το Συνδικάτο στον ΟΑΣΘ αποφάσισε να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες μέσα στον Ιούλιο, ξεκινώντας από την Τρίτη 5 Ιουλίου, με διακοπή της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη για έξι ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

«Συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας, που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου.

Αναλυτικότερα, στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι εξαγγέλθηκαν για τις 5, 7, 11, 15 και 20 Ιουλίου. Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στις 13 Ιουλίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 22 Ιουλίου.

«Το Συνδικάτο κρούει ανοιχτές θύρες, καθώς τα αιτήματα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για τη χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινού και Θέσης Ευθύνης έχουν γίνει αποδεκτά και επίκειται η νομοθετική ρύθμισή τους. Επομένως δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό», υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Ο ίδιος καταλήγει, «Μέχρι σήμερα το Συνδικάτο κωφεύει στις εκκλήσεις μας να επιδείξει αίσθημα ευθύνης και να μην ταλαιπωρήσει το επιβατικό κοινό, καθώς όλα τα ζητήματα έχουν, στην ουσία τους, διευθετηθεί και το μόνο που απομένει είναι η διεκπεραίωση της αναπόφευκτης διαδικασίας. Εφεξής, το Συνδικάτο έχει την αποκλειστική ευθύνη, καθώς είναι καιρός να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να εκβιάζει τους πολίτες και να πλήττει την Θεσσαλονίκη».

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/