Μαζικές προσαγωγές συνδικαλιστών της ΣΒΕΟΔ

Αφροδίτη Τζιαντζή – efsyn

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν αρχικά δεκάδες εργαζόμενοι ταχυμεταφορείς, μέλη της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, που προσήχθησαν αναιτιολόγητα, ενώ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, στη λεωφόρο Μεσογείων 203.

Οι συνδικαλιστές απαιτούν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους Π.Γ. που απολύθηκε τρεις ημέρες μετά τη συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου, χωρίς καμια δικαιολογία ή προειδοποίηση, για καθαρά εκδικητικούς λόγους όπως υποστηρίζει η ΣΒΕΟΔ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, έξω από το υποκατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής περίμεναν αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι προχώρησαν σε ομαδικές προσαγωγές, μολονότι οι συνδικαλιστές παρουσίασαν τα έγγραφα του σωματείου.

Η σημερινή παρέμβαση είναι μια σειρά από κινητοποιήσεις της ΣΒΕΟΔ για τη δημοσιοποίηση και στήριξη του αγώνα στη Γενική Ταχυδρομική, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις εκδικητικές απολύσεις, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες.


UPD

Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται η υπόθεση της «Γενικής Ταχυδρομικής», με την αστυνομία να προσαγάγει ξανά, για δεύτερη φορά σε λίγες ώρες, τους ίδιους ακριβώς εργαζόμενους, μόνο και μόνο επειδή άνοιξαν πανό διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της εταιρείας στη Μεσογείων.

Πάνω από 20 άτομα, στην πλειονότητά τους μέλη του πρωτοβάθμιου ομοιοεπαγγελματικού σωματείου ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου) και μέλη της επιτροπής αγώνα της Γενικής Ταχυδρομικής, έχουν μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου (Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής), χωρίς να τους έχει δοθεί η  παραμικρή εξήγηση. Η μόνη απάντηση από τις αστυνομικές δυνάμεις στο ερώτημα «γιατί μας προσάγετε» ήταν «αυτή την εντολή έχουμε».

Είχε προηγηθεί η πρώτη προσαγωγή νωρίτερα το πρωί, πάλι χωρίς καμία αιτιολογία. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την αυθαίρετη και εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους από την Γενική Ταχυδρομική, επειδή συμμετείχε στην πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου.