Νέα στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία – Στήριξη από ΟΣΜΕ

Σε νέα στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι προχωρούν σήμερα, Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ThessToday.gr, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και διαμαρτυρία στις 10 το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην οδό Παπαναστασίου προκειμένου να διεκδικήσουν για μια ακόμη φορά την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η στάση εργασίας μάλιστα δεν θα περιλαμβάνει τα λεωφορεία επιφυλακής ενώ αυτήν την ώρα το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ συνεδριάζει για την σχετική απόφαση.

Σημειώνεται ότι οι περίπου 1.600 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ζητούν με συνεχείς κινητοποιήσεις να εγκριθούν οι Σ.Σ.Ε οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στο ThessToday.gr o πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας.

Σχετικά με τις υπογραφές που εκκρεμούν για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είχε τονίσει ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε χωρίς συμβάσεις. Εδώ και τρεις μήνες έχουν συμφωνηθεί και διαρκώς τα αρμόδια υπουργεία εντοπίζουν προβλήματα και ζητούν επιπλέον στοιχεία. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια του υπ.Οικονομικών και ελπίζουμε να μην βρεθεί και εκεί πρόβλημα».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΣΜΕ:

Η σφοδρή και μεθοδευμένη επίθεση, την οποία οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) δέχονται το τελευταίο διάστημα, είναι άνευ προηγούμενου.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία η διορισμένη Διοίκηση του Οργανισμού, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και εντολές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιχειρεί με θράσος και βαρβαρότητα να “ξεμπερδέψει” οριστικά με τους εργαζόμενους και το Δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού. 

Η παραβίαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας των Συλλογικών Συμβάσεων και η καταστρατήγηση, όλων όσων τα προηγούμενα χρόνια από κοινού είχαν συμφωνηθεί, είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Η καλόπιστη προσπάθεια των εργαζόμενων στην κατεύθυνση συνεννόησης και διαλόγου, αντιμετωπίζεται με κοροϊδία και εμπαιγμό. 

Το γαϊτανάκι υποσχέσεων Κυβέρνησης και εργοδοσίας αποδείχθηκε περίτρανα ως παρωδία. 

Φτάνει πια,

Οι εργαζόμενοι  δεν θα ανεχθούν αυτή την απάνθρωπη, ανάλγητη και απαξιωτική συμπεριφορά, δεν θα ανεχθούν την με διάφορα νεοφιλελεύθερα τερτίπια συστηματική μείωση των αποδοχών τους, δεν θα απολογηθούν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω δεδουλευμένα και κάθε αμοιβή, η οποία προέκυψε ως αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας τους και ως αποτέλεσμα του κόπου και του μόχθου τους. 

Η προσπάθεια Κυβέρνησης και Διοίκησης, απαξίωσης των εργαζόμενων και του Οργανισμού, προσφορά και βορά στα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, τα οποία είναι έτοιμα και καιροφυλακτούν δεν θα περάσει. 

Μπροστά της θα βρει και θα αντιμετωπίσει και  την οργή των εργαζόμενων,  οι οποίοι απαιτούν το σεβασμό και τα δικαιώματα τους και την οργή της κοινωνίας, η οποία απαιτεί σύγχρονη, ποιοτική, φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία. 

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ),  λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δηλώνει κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση, την αμέριστη στήριξη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, χαιρετίζει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση τους και βεβαιώνει για τις προθέσεις της, στην κατεύθυνση συνεργασίας και συντονισμού των επόμενων κοινών δράσεων αποκατάστασης της κανονικότητας και της νομιμότητας. 

Οι αγώνες είναι μπροστά μας

Όλοι στο δρόμο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ