Η EPSU στηρίζει την γενική απεργία στις 6 του Απρίλη.

Η EPSU (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών) με επιτολή της εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της για τη Γενική Απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ για αύριο, 6 Απριλίου. Είναι ζωτικής σημασίας τα συνδικάτα να πάρουν θέση ειδικά στην Ελλάδα που οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν υποστεί περικοπή των μισθών τους για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε κυβέρνηση και εργοδότες να πάρουν το μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί δηλώνει. Τέλος στην επιστολή της η EPSU εκφράζει την ελπίδα η αυριανή απεργία να είναι επιτυχής.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή :

5 Απριλίου 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γράφω για εκφράσω την αλληλεγγύη και τη στήριξη της EPSU για τη Γενική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο, 6 Απριλίου. Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας τα συνδικάτα να πάρουν θέση για να υπερασπιστούν τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας των μελών τους καθώς αυξάνεται ο πληθωρισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο, συνειδητοποιούμε ότι αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό στην Ελλάδα όπου οι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα έχουν δει τους μισθούς τους να παγώνουν και να περικόπτονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση και οι εργοδότες πρέπει να πάρουν ένα σαφές μήνυμα από τα συνδικάτα ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι οι αυξήσεις των μισθών τώρα θα πρέπει να είναι η αρχή μιας διαδικασίας για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης.

Υπογραμμίζουμε επίσης την υποστήριξή μας στην ανάγκη για αυξημένη χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη, και για επείγουσα δράση για την αύξηση της απασχόλησης και την αναίρεση των περικοπών θέσεων εργασίας που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ελπίζουμε η αυριανή απεργία να είναι επιτυχής και να υποστηριχθεί ευρέως από όλους τους κλάδους.

Η επιστολή

στα Ελληνικά και

στα Αγγλικά