Χάθηκαν 477 θέσεις εργασίας στο Βόρειο Αιγαίο

Σε Λέσβο και Χίο η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας που χάθηκαν τον Ιανουάριο του 2022

Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη για την εξέλιξη των προσλήψεων και των απολύσεων στη χώρα κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου του 2022. Στο σύνολο των νησιών του Βορείου Αιγαίου χάθηκαν 477 θέσεις εργασίας. Σε πανελλαδικό επίπεδο καταγράφηκε απώλεια 25.804 θέσεων εργασίας.

Απώλεια θέσεων εργασίας καταγράφηκε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του Βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο χάθηκαν 197 θέσεις εργασίας, στην Λήμνο 40 θέσεις, στην Σάμο 51 θέσεις, στην Χίο 169 θέσεις και στην Ικαρία 20 θέσεις.

Τον Ιανουάριο του 2021 είχε καταγραφεί η δημιουργία 2 νέων θέσεων εργασίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο είχαν δημιουργηθεί 2.338 θέσεις εργασίας. Ειδικότερα τον μήνα εκείνο είχαν δημιουργηθεί 33 θέσεις εργασίας στη Λέσβο και 1 στην Ικαρία. Στην Χίο είχε καταγραφεί η απώλεια 23 θέσεων εργασίας, στην Σάμο 3 θέσεων και στην Λήμνο 6 θέσεων.

Ο Ιανουάριος του 2021 ήταν ένας μήνας με αυστηρούς περιορισμούς λόγω πανδημίας, ωστόσο λειτουργούσαν κάποια μέτρα στήριξης της εργασίας και γι’ αυτό ήταν περιορισμένες οι απολύσεις. Τον φετινό Ιανουάριο οι περιορισμοί λόγω πανδημίας ήταν ελάχιστοι και δεν υπήρχαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εργασίας. Επίσης είχαμε μεγάλο κύμα ακρίβειας, υψηλό πληθωρισμό, μειωμένη αγοραστική δύναμη για τους πλειοψηφία των νοικοκυριών και εξελισσόμενη ενεργειακή κρίση.

πηγή: stonisi.gr