Ανθρώπινο ποτάμι ενάντια στις απολύσεις στα «Πετρέλαια Καβάλας»

Χθες υπήρξε μία ακόμη πρόταση μομφής, αυτή τη φορά στους δρόμους της Καβάλας, την οποία έκανε η μεγάλη εργατική συγκέντρωση για να παρθούν πίσω οι απολύσεις στα «Πετρέλαια Καβάλας».
Ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε χθες το βράδυ τους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας όπου σωματεία και φορείς απαίτησαν να παρθούν πίσω οι απολύσεις στα «Πετρέλαια Καβάλας».

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καπνεργάτη, όπου νωρίτερα έγινε συγκέντρωση με χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων και φορέων.

Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Καβάλα, στο συλλαλητήριο που καλέστηκε από εργατικά σωματεία,φορείς & οργανώσεις της Αν. Μακεδονίας & Θράκης για να ανακληθούν οι απολύσεις, για να παύσουν οι διώξεις & να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων στην Energean#antireport
(Pics Via @efodos_ta ) pic.twitter.com/Q2cXZ57wyw

— Chris Avramidis (@chris_avramidis) January 27, 2022

«Kavala Oil εργατιά, όλοι ενωμένοι σαν γροθιά», το σύνθημα στο οποίο ένωναν τις φωνές τους οι αγωνιζόμενοι εργάτες.

«Σήμερα την πρόταση μομφής την έκανε η μεγάλη εργατική συγκέντρωση της Καβάλας. Αυτός είναι ο τρόπος για να ηττηθεί μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα και το μόνο που ξέρει είναι να πουλάει τσαμπουκά στους εργαζόμενους και τη νεολαία, τη στιγμή που κάνει εκδουλεύσεις στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συζητιέται σήμερα η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό που περιμένουμε από τις ηγεσίες της αντιπολίτευσης είναι να σταματήσουν την πολιτική της συναίνεσης, που τόσο αφειδώς δόθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με μια κυβέρνηση που ενορχηστρώνει δολοφονικές πολιτικές περικοπών με κόστος ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση. Κάθε τέτοια γέφυρα πρέπει να κοπεί.

Στη Βουλή, οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί είναι δεδομένοι. Οι κυβερνήσεις – ειδικά στις περιπτώσεις που δεν πρόκειται για κυβερνήσεις αλλά για απόπειρες οικοδόμησης καθεστώτος – ανατρέπονται από μαζικά κινήματα που διαμορφώνουν και συναντιούνται με την πλατιά λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η Καβάλα σήμερα έδειξε ότι όλα αυτα τα στοιχεία είναι παρόντα, αρκεί οι πολιτικές δυνάμεις – και ιδίως η Αριστερά να μπει μπροστά και να τα οργανώσει» σχολιάζει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης.

Πηγή: http://www.rosa.gr