Κώστας Κεχαγιόγλου / Σε καθεστώς απαγόρευσης οι άνθρωποι του Πολιτισμού (ηχητικό)

«Ζητάμε μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Είμαστε χωρίς δουλειά, αποδοχές και αποζημίωση»

«Ο κλάδος μας έχει υποστεί τεράστια ζημιά που αποτυπώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ σε μείωση του κύκλου εργασιών μας κατά 88,8%», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος, Κώστας Κεχαγιόγλου. 

«Η σημερινή μας κινητοποίηση σε πόλεις όλης της Ελλάδας, έχει στόχο να αναδείξουμε τα μεγάλα ελλείμματα της κυβερνητικής πολιτικής και το γεγονός ότι οι μουσικοί δεν μπορεί να είμαστε σε καθεστώς απαγόρευσης. Έχουμε αλλεπάλληλες απαγορεύσεις και τοπικά lockown χωρίς μέτρα στήριξης, ενώ επιπροσθέτως με την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον έχουμε πολλά κρούσματα στις παραστατικές τέχνες με αποτέλεσμα συνεχείς αναβολές των παραστάσεων. 

Έχουμε υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Υπάρχει το περίφημο μητρώο καλλιτεχνών και εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού το οποίο έχει κλειδώσει στις 10 Ιανουαρίου του 2021, πριν ακριβώς από ένα χρόνο. Όσοι κατάφεραν να εγγραφούν σε αυτό, λαμβάνουν τα επιδόματα, ενώ ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός των επαγγελματιών του χώρου της Τέχνης, δεν κατάφερε να εγγραφεί στο μητρώο. Πρέπει οι ενεργοί επαγγελματίες να δύνανται να ανανεώνουν τα στοιχεία τους και να εντάσσονται στις διατάξεις που προβλέπονται. Παλεύουμε για το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρξουν μέτρα στήριξης, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις έτσι ώστε να αποτυπώνονται οι κανόνες. Στο  χώρο του Πολιτισμού χρειάζεται η Πολιτεία να λάβει μέριμνα και να ενσκήψει στα προβλήματα του κλάδου».