Καθαίρεσαν προϊστάμενο Δασικής Υπηρεσίας-Δικαιώθηκε από το Εφετείο

Δικαιώθηκε ο καθαιρεμένος αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου από το Εφετείο Χανίων.

Ο κ. Φιλιππάκης έχασε τη θέση του το Δεκέμβριο του 2020, γιατί τόλμησε να εκφράσει την άποψή του υπέρ της περιβαλλοντικής προστασίας της νήσου Χρυσής και της κρατικής κυριότητας του νησιού, ασκώντας και δια του τύπου, κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Η ανακοίνωση της ΟΣΕΑΔΕ:

Σας ενημερώνουμε ότι με την αρ. 98/2021 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, δικαιώνεται ο συνάδελφος μας Μαθιός Φιλιππάκης από την άδικη υποβάθμιση του, ο οποίος είχε καθαιρεθεί  από την συντονίστρια της ΑΔ Κρήτης από αναπληρωτής προϊστάμενος του Β΄ τμήματος Προστασίας, Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δημοσίου Κατηγόρου της Δ/νσης Δασών Λασιθίου και από αναπληρωτής του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Ν. Λασιθίου, επειδή απλά τόλμησε να υπερασπίσει  το δημόσιο συμφέρον, ασκώντας και δια του τύπου, κριτική στην κυβερνητική πολιτική όπως την εξειδίκευε η συντονίστρια της ΑΔ Κρήτης.

Είναι μια απόφαση που δικαιώνει και τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας, απέναντι στις αυθαιρεσίες ορισμένων συντονιστών μεταξύ των οποίων και η συντονίστρια της ΑΔ Κρήτης Μ. Κοζυράκη.

Δικαιώνει ακόμα τους αγώνες εκατοντάδων συναδέλφων που παλεύουν και αρνούνται να ενταχθούν μέχρι σήμερα στους μηχανισμούς  ανθρωποφαγίας και υποταγής.

Ξεχωριστή αναφορά οφείλουμε στον συνάδελφο μας Μαθιό Φιλιππάκη που έβαλε μπροστά από το προσωπικό του συμφέρον, το συλλογικό καλό και την αξιοπρέπεια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η  αγωνιστική στάση ζωής και η αξιοποίηση κάθε μέσου και μορφής αγώνα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, μπορεί να οδηγεί σε θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα και κυρίως απέναντι στα φαινόμενα καταχρήσεων στην άσκηση εξουσίας.

πηγή: aftodioikisi.gr