ΠΣΕΕΠ: Σκληρή και ανεπίτρεπτη αστυνομική επέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ OIL

Σε ανακοίνωσή του, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια αναφέρει τα εξής: 

Καταδικάζουμε τη βάρβαρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ OIL, όπου εκατοντάδες απεργοί εργαζόμενοι, βρίσκονται κυριολεκτικά όμηροι από τις αστυνομικές δυνάμεις εντός των εγκαταστάσεων, κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

Το ΠΣΕΕΠ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL, οι οποίοι μαζί με το Σωματείο τους δίνουν εδώ και καιρό, το δικό τους αγώνα ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της Διοίκησης της Εταιρείας ENERGEAN.

Καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρείας ENERGEAN, να σταματήσει να εφαρμόζει βάρβαρες και ανεπίτρεπτες τακτικές, όπως αστυνομική βία, και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους, ώστε να βρεθεί επωφελής λύση και για τις δύο πλευρές.

πηγή: energypress.gr

Την επέμβαση της αστυνομίας καταγγέλλει και η ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι: «Οι εργαζόμενοι είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζονται κατασταλτικά σαν να πρόκειται για κοινούς ποινικούς. Ουδέποτε αρνήθηκαν το διάλογο για την εξεύρεση λύσης. Το αντίθετο συνέβη με την εργοδότρια εταιρεία να προχωρά σε μια προσβλητική για την ευνομούμενη χώρα μας επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων. Ένα εργοστάσιο πετρελαίου δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου «πολεμικά» σκηνικά, ειδικά μετά την ανατίναξη μετασχηματιστή υψηλής τάσης από οβίδα κρότου λάμψης που εκτοξεύτηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εργαζομένου. Η ευθύνη θα βαρύνει εξολοκλήρου τη Διοίκηση της εταιρείας και την ΕΛ.ΑΣ, για το σκηνικό που στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου υψηλής επικινδυνότητας».