Προϋπολογισμός 2022 / «Λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα από συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων ενάντια στον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή

Κατά του προϋπολογισμού του 2022 που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από εργατικά συνδικάτα και σωματεία.

«Για τους εργαζομένους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» ακούγεται από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, όπου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Δεν θα πληρώνουν οι πολλοί για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι και καταγγέλλουν τον προϋπολογισμό, που ισοπεδώνει το εισόδημα και τις ανάγκες του λαού για να εξασφαλίσει νέες παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας στο κάλεσμα τους για τη συγκέντρωση αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν βλέπουν την ανάπτυξη να έρχεται, αλλά το μόνο που θα δουν είναι κι άλλα βάρη στις πλάτες τους, προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει θετικά πρόσημα. «Οι εργαζόμενοι ματώνουν καθημερινά,  η φτώχεια μεγαλώνει». Καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους να δώσουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

πηγή: avgi.gr