Καταγγελίες για VIP κλίνες ΜΕΘ: «Δεν υπάρχει επώνυμος σε αναμονή»

πηγή https://www.iefimerida.gr

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 47 κενές κλίνες ΜΕΘ «καβάτζες» καταγγέλλει από χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Για κενές «VIP κλίνες στις ΜΕΘ» έκανε λόγο εκ νέου σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας για 47 κενές σε όλη την Επικράτεια και 12 κενές σήμερα το πρωί στην Αττική.

Οι νέες καταγγελίες από τον Μιχάλη Γιαννάκο έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι παρέκαμψαν διασωληνωμένους εμβολιασμένους εκτός ΜΕΘ για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

«Όσοι είναι σε αναμονή δεν είναι κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός» τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ακολούθησαν τις αποκαλύψεις που έκανε χθες στο Kontra.

Όπως είπε πρώτα χθες ο κ. Γιαννάκος:

«Ο 58χρονος από το Αγρίνιο μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος βρέθηκε ΜΕΘ. Αν δεν είχε αναδειχθεί το ζήτημα μπορεί να είχε πεθάνει. Οι δημόσιες κλίνες είναι 950. Οι 647 είναι για κορονοϊό και μέσα είναι 600. Άρα 47 είναι κενές. Γιατί είναι κενές αφού υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός; Τις κρατάνε για ειδικές περιπτώσεις. Μητροπολίτες, πολιτικοί και λοιπά.»

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Παναγιώτης Παπανικολάου κατήγγειλε στο Kontra ότι «οι απώλειες θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότερες, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα».

«Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του υπουργείου Υγείας χτες, προκύπτει ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ covid-19 είναι 120% (595 μέσα και 120 έξω). Το ίδιο το υπουργείο Υγείας όμως δίνει 98,9% πληρότητα ΜΕΘ covid-19. Αυτό είναι ταυτόχρονα και ασύστολο ψέμα και ομολογία ανοιχτή ότι φυλλάσσονται σε συγκεκριμένες «καθηγητοπανεπιστημιακές» πτέρυγες κλίνες ΜΕΘ «καβάτζα». Σε ποια άλλη χώρα με τέτοια χυδαία ψέματα την ώρα που χαροπαλεύουν εκτός ΜΕΘ και πεθαίνουν κάθε μέρα δεκάδες συνάνθρωποί μας, θα μπορούσε να σταθεί μια κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανικολάου

Το πρωί, στον ΣΚΑΪ, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος. Ο ίδιος σημείωσε πως «τα ερωτήματα τίθενται για τον Μητροπολίτη» και υπογράμμισε ότι ο τρόπος διαχείρισης ήταν «τουλάχιστον απαράδεκτος, δεν μπορεί να παραβιάζεται η σειρά».

«Πολύ ατυχής ο χειρισμός και ευλόγως δημιούργησε αυτά τα ερωτήματα και το υπουργείο Υγείας πρέπει να απαντήσει» σημείωσε και επισήμανε ότι στον «Ευαγγελισμό» δεν υπάρχει κενή κλίνη.

«Το συμβάν δημιούργησε θέματα που πρέπει να απαντηθούν» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: .ieidiseis.gr