Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για το Πολυτεχνείο: “Το Πολυτεχνείο Ζει”

Το Πολυτεχνείο ζει! Ζει όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται, όσο υπάρχουν κοινωνικά αιτήματα, όσο υπάρχει αυθαιρεσία των κυβερνήσεων, όσο υπάρχουν συνάνθρωποί μας κοινωνικά αποκλεισμένοι και καταπιεσμένοι. Ζει όσο δεν υπάρχει Παιδεία και Υγεία για όλους, όσο δεν υπάρχει δικαιοσύνη και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.

        Οι αγώνες της νεολαίας  απέναντι στην κανονικότητα της εποχής  ζουν,  για να μας θυμίζουν  πως μόνο με αληθινούς αγώνες και  θυσίες υπάρχει ελπίδα. Το Πολυτεχνείο Ζει,  για να μας θυμίζει πως κάποιοι Άνθρωποι, «δε  ζυγιάζουν, δε μετρούν, δε βολεύονται, ακολουθούν το βαθύ τους χτυποκάρδι» και το χτυποκάρδι προστάζει αγώνες καθημερινούς.        Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τους κοινωνικούς αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, μέσω του νόμου Χατζηδάκη, η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκλείσει από τα Πανεπιστήμια χιλιάδες μαθητές μέσω της ΕΒΕ, η προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ και να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και η δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου μέσω της ακρίβειας συνιστούν αιτία νέων αγώνων.

Τα αιματηρά γεγονότα στο Πολυτεχνείο αποτέλεσαν την αρχή του τέλους για το ξενοκίνητο καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα και την έβαλε στον γύψο για μια επταετία.

48 χρόνια μετά…

Τα συνθήματα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ! Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια.

Το αίτημα για αξιοπρεπή εργασία με δικαιώματα παραμένει επίκαιρο.

Το αίτημα για δωρεάν εκπαίδευση και μόρφωση για όλους παραμένει επίκαιρο.

Το αίτημα για τον σεβασμό των δημοκρατικών ελευθεριών παραμένει επίκαιρο.

Το αίτημα για δωρεάν υγείας για όλους παραμένει επίκαιρο.

Αλλά, κυρίως, παραμένει επίκαιρο το αίτημα για κοινωνικούς αγώνες, για καθημερινούς αγώνες, για τα μικρά και τα μεγάλα..

Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν υπήρξαν και δεν είναι ποτέ δεδομένα.

        Οι σύγχρονοι αναθεωρητές της ιστορίας με την προπαγάνδα τους θέλουν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη τους αγώνες που χρειάστηκαν για να κερδηθεί κάθε κοινωνική δημοκρατική κατάκτηση. Προκειμένου να εφαρμόσουν τη νεοφιλελεύθερη οικονομική τους λαίλαπα, χρειάζεται πρώτα να δυσφημίσουν και να υποβαθμίσουν κάθε αγώνα και κάθε κατάκτηση του δημοκρατικού λαού. Αυτό δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!
Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις πορείες και στις εκδηλώσεις μνήμης σε όλη την επικράτεια.

Το Πολυτεχνείο ζει !

  «Η ελευθερία δεν έχει σκοπό. Μήτε βρίσκεται στη γης ετούτη. Στη γης ετούτη βρίσκεται μονάχα ο αγώνας για την ελευθερία. Αγωνιζόμαστε για τα άφταστα, γι’ αυτό ο άνθρωπος έπαψε να είναι ζώο» (Ν.Κ.) .

                Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                      ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.                     Τηλιγάδας Κ.