Εργαζόμενοι Πειραιώς: Όχι στους σχεδιασμούς της Τράπεζας για συρρίκνωση του προσωπικού

Tην αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της Τράπεζας Πειραιώς, σε οποιαδήποτε μορφή μεταφοράς εργασιών σε θυγατρική ή άλλη εταιρεία, που θα μεταβάλλει τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων, εκφράζουν όλοι οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα σε κοινή ανακοίνωση τους:

Απαιτούν από τη Διοίκηση της Τράπεζας να σταματήσει επιτέλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και να εγκαταλείψει τη μονοδιάστατη λογική της συρρίκνωσης και τις πρακτικές που την ακολουθούν, έχοντας μόνιμο στόχο τους εργαζόμενους. Σε αυτή την πρακτική, που όλο το βάρος μετατίθεται στις πλάτες των εργαζομένων και οδηγούν στην απαξίωση όλων μας, όλοι οι Σύλλογοι είμαστε ενωμένοι και απέναντι της.

Οι στόχοι της Διοίκησης για βιώσιμη ανάπτυξη της Τράπεζας, δεν μπορούν να μην περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους, τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προοπτική τους, σε μια περίοδο μάλιστα σημαντικών και θετικών αποτελεσμάτων για την ίδια και την ελληνική οικονομία. Η μόνιμη επωδός μείωσης του κόστους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οδηγεί στην απαξίωση της Τράπεζας και των εργαζόμενων της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Σύλλογοι μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι τους, αποφάσισαν:

  1. Κοινή παρέμβαση των Συλλόγων στη Διοίκηση της Τράπεζας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της, αλλά  και να ζητηθούν στοιχεία για όλες τις παραμέτρους των σχεδιαζόμενων μεταβολών.
  2. Ενημέρωση των οργάνων της ΟΤΟΕ και συντονισμός ενεργειών .
  3. Κοινές περιοδείες κλιμακίων των Συλλόγων στους χώρους εργασίας των τμημάτων που αφορούν οι εξελίξεις, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας, για την ενημέρωση και καλύτερη προετοιμασία όλων των εργαζομένων για δυναμικές κινητοποιήσεις.
  4. Διαρκής  λειτουργία ως συντονιστικού οργάνου των 6 προέδρων των Συλλόγων   για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων μας.
  5. Συναντήσεις με τους πολιτικούς φορείς για την ενημέρωσή τους.

«Καλούμε τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα για την συμμετοχή τους σε κάθε είδους απεργιακή κινητοποίηση, ή άλλη δυναμική αντίδραση που θα αποφασιστεί. Καλούμε τους συνάδελφους μας να μην υποκύψουν σε ψυχολογικούς εκβιασμούς και να επιδείξουν αίσθημα αλληλεγγύης και συσπείρωσης στον κοινό αγώνα για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της απασχόλησης ΟΛΩΝ μας» τονίζεται στην κοινή απόφαση.

  • πηγή: aftodioikisi.gr