Συμβασιούχοι Συντηρητών Αρχαιοτήτων: Ακόμα περιμένουν τα χρήματα από το δημόσιο

Ένας χρόνος από την δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου

Ένας χρόνος έχει περάσει από τη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου που έλεγε πως οι 34 συμβασιούχοι συντηρητών Αρχαιοτήτων θα έπρεπε να λάβουν μία σειρά επιδομάτων.

Ακόμα και σήμερα όμως οι 18 από τους 34 δεν έχουν δει ούτε… ευρώ απ’ αυτά που δικαιούνται βάσει απόφασης.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση του Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου το οποίο αναφέρει:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει το Ελληνικό Δημόσιο που έχει καταντήσει ο χειρότερος εργοδότης όπως στην περίπτωση των Συμβασιούχων συντηρητών Αρχαιοτήτων στους οποίους δεν καταβαλλόταν μια σειρά επιδομάτων όπως αυτό της ανθυγιεινής εργασίας και μέσω της Νομικής οδού φτάνοντας η υπόθεση τους ακόμα και στον Άρειο Πάγο την κέρδισαν ,αλλά το Δημόσιο εδώ και 1 χρόνο δεν εκτελεί τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αφορούσε 34 εργαζόμενους οι 16 που εργαζόταν στο Μουσείο έχουν πληρωθεί κανονικά οι υπόλοιποι 18 που τους απασχολούσε  η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου-Αρχαιολογία δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ παρά τη δικαστική απόφαση που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του και να απαντήσει άμεσα για ποιο λόγο δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση και δεν αποζημιώνει τους εργαζόμενους.

Το Ε.Κ.Η εκφράζει την αγανάκτηση του και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους μέχρι τη τελική δικαίωση τους . 

cretapost.gr