Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Έληξε η 24μηνη παράταση του ΠΔ 70/2019! Είμαστε στον αέρα? Έχουμε Οργανόγραμμα?

Τι αναφέρει σχετικά η Ομοσπονδία:

 Το Οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ έχει απασχολήσει πολλές φορές τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις. Δεκάδες τελεσίγραφα για διαβούλευση μέχρι τη… Δευτέρα,  αντιδράσεις, διαφωνίες,  προσπάθεια ενσωμάτωσης ρουσφετολογικών και φωτογραφικών διατάξεων και άλλα ωραία. Το Οργανόγραμμα επέστρεψε, δεν επέστρεψε, είναι στο ΓΛΚ , είναι στο Υπουργείο, όχι στο Εσωτερικών στο Εργασίας, τελικά δεν πήγε στο Εργασίας και πάμε πάλι από την αρχή…

        Με τούτα και με κείνα, το Οργανόγραμμα βρίσκεται ακόμα στον ΟΑΕΔ. Ζήτησε το ΓΛΚ να φτιαχτεί ΓΔΟΥ στον ΟΑΕΔ. Προστέθηκε και το ρουσφέτι του EURES και άλλες «εξυπηρετήσεις». Μετά από αντιδράσεις αφαιρέθηκαν πολλές τέτοιες διατάξεις. Κάθε φορά όμως που  το Οργανόγραμμα έρχεται στο ΔΣ για έγκριση, κάτι καινούριο προστίθεται, κάτι καινούριο προκύπτει, μια καινούρια έκπληξη μας περιμένει.

        Τελευταία έκπληξη ήταν η πρόταση από τη μεριά της Διοίκησης για αλλαγή των γεωγραφικών ορίων των Περιφερειακών Διευθύνσεων. Θήβα-Λιβαδειά-Χαλκίδα πάνε στην Περιφερειακή Λάρισας, η Δυτική Μακεδονία πηγαίνει στα Ιωάννινα, η Κέρκυρα και η Λευκάδα πάνε στην Πάτρα…. Η εξυπηρέτηση των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, αλλά και των συναλλασσόμενων με τον ΟΑΕΔ πολιτών δεν φαίνεται να ενδιαφέρει και πολύ τη Διοίκηση. Από την Κέρκυρα για να μεταβεί κάποιος στην Πάτρα, θα περάσει έξω από την Περιφερειακή Ηπείρου, αλλά επειδή δεν θα ανήκει εκεί, θα πρέπει να διανύσει πολλά- πολλά ακόμα χιλιόμετρα για να φτάσει στην έδρα της Περιφερειακής, στην Πάτρα.

        Στο ΔΣ ζητήσαμε την απόσυρση των παραπάνω αλλαγών. Το Οργανόγραμμα ούτως ή άλλως κρατήθηκε, προκειμένου να λυθούν νομικά ζητήματα…..

        Εν τω μεταξύ, η παράταση που είχε δοθεί για το Π.Δ. 70/2019 έχει παρέλθει από 2/7/2021. Άρα, έχουμε νέο Οργανόγραμμα;;;;;
Καλό καλοκαίρι!!! 
                                               Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.                                                                        Τηλιγάδας Κ.