Χωρίς κλιματισμό επί τρία χρόνια τα δικαστήρια καταγγέλλει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης εξαπολύει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών για τις συνθήκες λειτουργίας της Διοικητικής Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως τα δικαστήρια λειτουργούν χωρίς κλιματισμό επί τρία χρόνια αλλά και χωρίς ανελκυστήρες που δεν λειτουργούν επί εβδομάδες. Οι Διοικητικοί Δικαστές καταλογίζουν στην κυβέρνηση «επίμονη αδιαφορία», κάνοντας λόγο για «μια εικόνα της νέας Ελλάδας».

Για «επίμονη αδιαφορία» κατηγορεί η Ένωση Διοικητικών Δικαστών το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής.

Όπως αναφέρουν υπό συνθήκες ακραίου καύσωνα, δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι, «καλούνται να εργαστούν στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, σε επταώροφα γυάλινα κτήρια, χωρίς κλιματισμό που δεν λειτουργεί επί τριετία, αλλά και χωρίς ανελκυστήρες που δεν λειτουργούν επί εβδομάδες».

Αυτή είναι η «επόμενη εκδοχή της χώρας» και η «εικόνα της νέας Ελλάδας» αναρωτιέται η Ένωση και καλεί  τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση να επιδείξουν υπευθυνότητα και να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη λειτουργία της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

πηγή