Μικρή νίκη για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ μετά τη χθεσινή πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκαν από τον δικαστή

Χριστίνα Κοψίνη – efsyn

Μια ακόμη μικρή νίκη πέτυχαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών σήμερα, μετά τη χθεσινή πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκαν χθες από τον δικαστή που εκδίκαζε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της λήξης των συμβάσεών τους, ο οποίος χαρακτήρισε τους συμβασιούχους «αντισυνταγματικούς και καταστροφή του κράτους».

Σήμερα το πρωί, στη συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης, ο ίδιος δικαστής είπε ότι μετά και το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» και την αντίδραση του δικηγόρου των καθαριστριών Γιάννη Καρούζου «δεν μπορεί να δικάσει, διότι είναι πλέον αντίδικος στην υπόθεση».

Γι’ αυτό δέχθηκε το αίτημα του συνηγόρου των καθαριστριών Γιάννη Καρούζου για αναβολή. Η εκδίκαση της προσφυγής των εργαζόμενων στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών αναβλήθηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε παρατείνεται και η ισχύς της προσωρινής διαταγής βάσει της οποίας οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι άλλες δυο ομάδες καθαριστριών και καθαριστών, οι οποίες έχουν κάνει παράλληλες προσφυγές με άλλους δικηγόρους περιμένουν την εκδίκασή τους τον επόμενο μήνα.

Η οριστική λύση του προβλήματος των συμβασιούχων καθαριστριών/στών της ΑΑΔΕ και άλλων φορέων του υπουργείου Οικονομικών, που βρέθηκαν εκτός επιτυχόντων στην τελευταία διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την ανανέωση των συμβάσεών τους, απαιτεί νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου, μια και οι περισσότερες/οι δουλεύουν από 4 έως 18 χρόνια στα ίδια πόστα.