Λυκαβηττός-Προσαγωγές συνδικαλιστών για πανό κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης

Προσαγωγή συνδικαλιστών γιατί άπλωσαν πανό στον Λυκαβηττό ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία

Το μήνυμα του αγώνα ενάντια στο εχθρικό για τους εργαζόμενους νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατεδαφίζει βασικά δικαιώματα τους, το οκτάωρο και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, φαίνεται πως δεν άρεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Έτσι έστειλε αστυνομικές δυνάμεις να προσαγάγουν συνδικαλιστές, αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Οι συνδικαλιστές άπλωσαν πανό στον Λυκαβηττό διατρανώνοντας την αντίθεση τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει μία από τις επιθυμίες των ισχυρά οικονομικών εργοδοτών στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Η κυβέρνηση εμμένει στην καταστολή, πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να αποτρέψει τις ισχυρές αντιδράσεις που δημιουργεί όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στην πλειοψηφία των πολιτών η ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη – αντιλαϊκή  πολιτική της. Αγνοεί τα μαθήματα της πολιτικής ιστορίας, κυρίως αυτά που προέρχονται από την παράταξη της, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ:

«Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας -ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή συμβάσεων ή στο πρόγραμμα συνεργασία στον κλάδο του εμπορίου- με επαναλαμβανόμενες ΚΥΑ, θα επιτρέπει την σταθερή λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο στόχος είναι να ανοίγουν όλες τις Κυριακές, και να καταργηθεί η αργία της Κυριακής.

Να καταργηθεί η ξεκούραση των εργαζομένων, ο ελεύθερός τους χρόνος, και ο χρόνος για τις οικογένειές τους.

Εν μέσω της πανδημίας αντί να μεριμνεί και να φροντίζει για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, να πάρει μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων που πληρώνουν ξανά το μάρμαρο, βρήκε ευκαιρία την στιγμή που η κοινωνία υποφέρει, να περάσει ότι αντεργατικό και μεσαιωνικό έχει αναλάβει να ψηφίσει.

Να καταργήσει το 8ωρο, να διαλύσει τις ΣΣΕ, να καταργήσει τη Κυριακή αργία.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε προσαγωγές συνδικαλιστών, μελών της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και του προέδρου της, για την ανάρτηση ενός πανό σήμερα στο Λυκαβηττό, που ενημέρωνε τους πολίτες για τα σχέδια της κυβέρνησης. Ένα πανό ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η ανάρτηση ενός πανό όμως, δεν είναι δικαίωμα για όλους σε αυτή τη χώρα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τη πρακτική της κυβέρνησης, η οποία προωθεί πάσει θυσία τη ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, τη κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.»

ΠΗΓΗ