Σε ρόλο ελεγκτή των self test οι εκπαιδευτικοί

Με το άνοιγμα των σχολείων όπως όπως και μέσα στην ανοργανωσιά του υπουργείου παιδείας οι καθηγητές έχουν μετατραπεί σε ελεγκτές self test. Oι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές υφίστανται ταλαιπωρία μόνο και μόνο επειδή εφαρμόζουν το νόμο της Κεραμέως καθώς είναι δημόσιοι λειτουργοί και οφείλουν να κάνουν αυτά που ορίζουν οι αποφάσεις του κράτους.

Αποτέλεσμα είναι να δέχονται πιέσεις από όλες τις πλευρές. Αν αφήσουν να μπει στο σχολείο μαθητής, που δεν έχει κάνει self test, τότε κάποιος άλλος θα μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Οι καθηγητές δεν είναι νομικά καλυμμένοι απέναντι σε περιπτώσεις γονέων, που δεν θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους το test και τους απειλούν με μηνύσεις.

Πάντως τέτοια φαινόμενα ακόμα και μεμονωμένα υπάρχουν όπως στην περίπτωση σχολείου της Θεσσαλονίκης, όπου μια μητέρα ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί από την υποδοχή που επιφύλαξαν στην μητέρα αρνήτρια μάσκα στην Θεσσαλονίκη η μητέρα αυτή έχει το «κοινό’ της .