Επικοινωνιακή «φούσκα» η σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Σε επικοινωνιακή «φούσκα» για την κα. Κεραμέως, όπως αναμενόταν, εξελίχθηκε η σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Για το θέμα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων είπε πως δεν θα κάνει πίσω, ενώ γνωρίζει πως έχει όλους τους εκπαιδευτικούς απέναντί της με τη καθολική απεργία-αποχή σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Για το ζήτημα της κατανομής των διορισμών, που θα προχωρήσουν μέχρι τον Αύγουστο, θα γίνει εκ νέου συζήτηση. Δεν αναφέρθηκε σε αριθμούς και ειδικότητες.

Επίσης, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης, όπως είπε.

Για το ζήτημα της διακοπής του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε 185.000 μαθητές ανέφερε πως δεν έχει ευθύνη (αλίμονο!).Για το νέο νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή (κρίσεις στελεχών, ατομική αξιολόγηση κ.ά.) δεν ανακοίνωσε απολύτως τίποτα επί συγκεκριμένου.

Για τους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ (παράβολο) παρέπεμψε ξανά το θέμα και την ευθύνη στο Υπ. Εσωτερικών και στον ίδιο το ΑΣΕΠ, ενώ γνωρίζει πως χρειάζεται πολιτική ρύθμιση.

Και μια διαρκή αυτοαναφορικότητα από την Υπουργό στο πόσο καλά τα έχει καταφέρει, χαρακτηριστικό γνώρισμα του »επιτελικού κράτους».

Σε λίγο θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα που τέθηκαν.