ΑΣΚΙ Εφοριακών: ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ προς το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Γ.Σ.  19/10/20

Οκτώ μήνες τώρα, όλοι οι εργαζόμενοι ζούμε μια πολύπλευρη κρίση, υγειονομική και οικονομική.

Η παρούσα διακυβέρνηση της ΝΔ, χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πανδημία για να αποδιαρθρώσει εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα, όπως η μείωση μισθών, η καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, ενώ στην τοπική αυτοδιοίκηση με ΠΝΠ θεσπίστηκαν οι απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους.

Παράλληλα, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, αλλά και υπουργών της κυβέρνησης, προοιωνίζουν την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, κατά τα πρότυπα της Χιλής του Πινοσέτ. Οι τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού και οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις, ότι τάχα είναι καιρός να πάψουμε ως πολιτεία να δίνουμε στους ηλικιωμένους, αποστερώντας πόρους από τους νέους, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ρωμαϊκή αρένα που οραματίζεται για την κοινωνική ασφάλιση η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η υπευθυνότητα των πολιτών κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης την περασμένη άνοιξη, ήταν μεγάλη. Παρά όμως τις εξαγγελίες για προσλήψεις και θωράκιση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση χαράμισε όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν έκανε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν αύξησε τις ΜΕΘ, με αποκορύφωμα στις 9/10 να δόσει το πράσινο φως στους ιδιώτες να αυξήσουν έως 40% τη δυναμικότητα των κλινών ΜΕΘ που διαθέτουν, διατηρώντας σταθερό τον αριθμό γιατρών και νοσηλευτών, δεν πήρε μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αύξησε τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη δίνοντας τους μάσκες «αλεξίπτωτα» και παγούρια από δωρεές και δεν έκανε διορισμούς στην εκπαίδευση καθηγητών και καθαριστριών. Την ίδια ώρα συνωστισμένοι οι εργαζόμενοι, σε κακούς, μη αεριζόμενους  χώρους, χωρίς την διενέργεια δωρεάν προληπτικών  διαγνωστικών τεστ και χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση και τα καλοπληρωμένα  ΜΜΕ, έτσι ώστε μέσα σε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού, να επιχειρηθούν παρεμβάσεις στο μισθό και στις εργασιακές συνθήκες των εργαζόμενων στο Δημόσιο.

Μέσα σ΄ αυτές τις συνθήκες καλούμαστε οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα, να προασπίσουμε τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μετατρέψει, επικαλούμενη την βαθιά οικονομική ύφεση που έχουν επιφέρει οι πολιτικές της αντιμετώπισης της πανδημίας, την  υγειονομική κρίση σε οικονομική και κοινωνική.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ και το Υπ. Οικονομικών,

ΖΗΤΟΥΜΕ την ΘΩΡΑΚΙΣΗ της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών του ΕΣΥ με αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ και ταυτόχρονη πλαισίωση τους με το απαιτούμενο προσωπικό. ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν και προληπτικά τεστ στις μονάδες. ΔΩΡΕΑΝ μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων και χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

Συναλλαγή με το κοινό μόνο με email και κατόπιν ραντεβού, με ταυτόχρονη επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στη διαδικασία και έχουν καταγραφεί στις αποφάσεις των Γ.Σ..

Παράλληλα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

  1. Την άμεση εξομοίωση των αποδοχών όλων των νέων συναδέλφων που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.
  2. Την επίλυση του θέματος του μισθολογίου, αξιοποιώντας την πρόταση των τριών Ομοσπονδιών και έναρξη διαπραγμάτευσης με τον Υπ. Οικονομικών.
  3. Λέμε ΟΧΙ στην τριχοτόμηση του κλάδου με την δημιουργία των Ελεγκτικών κέντρων. Παντού Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης με έλεγχο και δικαστικό, για να σταματήσει η απαξίωση των εργαζομένων και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.
  4. Διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων εργασίας και ενίσχυση των μονάδων με νέες προσλήψεις.
  5. Λέμε ΟΧΙ και συνεχίζουμε την απεργία -αποχή από την αξιολόγηση της ΑΑΔΕ, μέχρι να φτάσουμε σε μια αξιοκρατική, δημοκρατική και διαφανή αξιολόγηση η οποία δεν θα υπάρχει ως πρόφαση μετακινήσεων, απολύσεων και διάφορων γκρίζων αλλαγών.
  6. Αξιοκρατία και διαφάνεια στα Υ.Σ. και σε όλες τις μεταβολές των υπαλλήλων.

ΟΧΙ στην κροϊδία της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , ΟΧΙ στην μετάθεση Ευθυνών που επιχειρείται μεσω δυσερμήνευτων και αντικρουόμενων εγκυκλίων ενημέρωσης των υπαλλήλων περί της λειτουργίας των Υπηρεσιών μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ