Ετοιμάζουν νέους υπηρεσιακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης;

  • Έντονη φημολογία από στελέχη εκπαίδευσης ότι το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης – «Δεν υπάρχει προς το παρόν τέτοια σκέψη» διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Παιδείας

Έντονη φημολογία για επικείμενη αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης με προσωρινούς κυριαρχεί στους κόλπους των στελεχών εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πηγές του alfavita, υπάρχουν πληροφορίες ότι το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην άμεση αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης με υπηρεσιακούς, ώστε να προετοιμάσει και μελλοντικά ένα τμήμα των υποψηφίων που θα πάρουν μέρος στις επόμενες κρίσεις, οι οποίες θα γίνουν το φθινόπωρο ή την Άνοιξη του 2021.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι με το νόμο 4692 η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης έχει παραταθεί μέχρι την επιλογή των νέων στελεχών εκπαίδευσης και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας διαψεύδουν τις πληροφορίες αυτές, διευκρινίζοντας πως στην παρούσα φάση ο στόχος του υπουργείου είναι να ετοιμαστεί το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που κατατίθεται το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

https://www.alfavita.gr/