Στους δρόμους για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης

Σε Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης προχωράνε οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας της Κρήτης. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών ενώ όπως τονίζουν, κινδυνεύουν με εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019.

Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών τους, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, καθώς και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, καθώς οι αυξημένες ανάγκες της κλινικής σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη του προσωπικού καθιστούν επισφαλή την λειτουργία του τμήματος.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του προσωπικού προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το εναπομείναν ελάχιστο μαιευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες και αυξημένες ανάγκες του τμήματος.

Στην επιστολή ζητείται από τους αρμόδιους (την Διοίκηση της 7ηΥ.ΠΕ Κρήτης, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), να προβούν στην ενίσχυση του τμήματος, προσπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να αποφευχθεί πιθανή αναστολή λειτουργίας του τμήματος.

Ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται το σοβαρό πρόβλημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου με προσωπικό, ενώ τονίζεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα δουλεύει οριακά το τελευταίο εξάμηνο, μετά την συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ τον τελευταίο χρόνο και τη μη αναπλήρωση της θέσης τους.

 

Αναδημοσιευση από thepressproject.gr