Αύξηση 30 ευρώ μικτά στους μισθούς των ΔΥ, σταγόνα στον Ωκεανό της ακρίβειας
Ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο ο νέος κατώτατος μισθός για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η φετινή “αύξηση” στον εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο είναι μόλις 30 ευρώ μικτά καθώς ο εισαγωγικός μισθός διαμορφώνεται από τα 850 στα 880 ευρώ . Στην πραγματικότητα μιλάμε για μια αύξηση κοροϊδία των 18 ευρώ τον μήνα καθαρά και των 126 ολόκληρων ευρώ καθαρά για το έτος 2025. Μια αύξηση σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας.
Η Κυβέρνηση εμφανίζει την πενιχρή αυτή αύξηση ως εξίσωση των μισθών του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Σκοπίμως «αποσιωπάτε» πως στο δημόσιο, δεν καταβάλλονται ο 13ος και 14ος μισθός, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι ετήσιοι μισθοί των εργαζομένων στο Δημόσιο, είναι κατά 16% χαμηλότεροι ακόμη και από αυτούς τους χαμηλούς μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Η κυβέρνηση μέσω διαρροών εμφανίζει αυξήσεις και ποσά που μόνο στη φαντασία όσων τα κυκλοφορούν υπάρχουν. Φτάνει μια ματιά στα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για να διαπιστωθεί η λαθροχειρία, αλλά και η σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι.
Συμμετέχουμε μαζικά την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2025 στην πανεργατική πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις.
Απαιτούμε:
- Να παρθούν επιτέλους μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
- Να γίνουν άμεσα πραγματικές αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο
- Να νομοθετήσει η κυβέρνηση την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ΤΩΡΑ.
Το αρχείο της ανακοίνωσης εδώ
