Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ όλοι 20 Ιουνίου 12:ΟΟ στο Σύνταγμα

Κοινή ανακοίνωση ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ – ΕΑΕΚ /ΑΔΕΔΥ διεκδικούμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, ΩΡΑ 12:00, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους χιλιοβασανισμένους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που χρόνια τώρα αγωνίζονται να σώσουν τις δουλειές τους και την στρατηγικής σημασίας για την Εθνική Οικονομία επιχείρηση.

Χθες το δικαστήριο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων δικαίωσε τους εργαζόμενους και έδωσε παράταση της προσωρινής απόφασης ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται έως τις 28 Ιουνίου. Την ώρα που οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους παρουσία, τη δυναμική διεκδίκηση των δικηγόρων τους ανέτρεψαν για άλλη μια φορά τις άδικες πρακτικές της κυβέρνησης που τους πετάει έξω από το εργοστάσιο, η κυβέρνηση αθετώντας και τις ίδιες υποσχέσεις της κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Καταγγέλλουμε την κοροϊδία και την υποκρισία της κυβέρνησης και ενώνοντας τη φωνή μας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ απαιτούμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

Η θέση μας πάνω σε αυτό διαχρονικά είναι μια:

Η επιχείρηση αυτή είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και ως τέτοια όχι μόνο πρέπει να είναι σε συνεχή λειτουργία πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο ελληνικό Δημόσιο.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, ΩΡΑ 12:00, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ