Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): «Τρέμουν» να αναφέρουν ακόμα και τη λέξη «Κυβέρνηση Ν.Δ» στις Ανακοινώσεις. Συνδικαλιστικός κατήφορος δίχως τέλος… ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Ο Συνδικαλιστικός κατήφορος της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν έχει τέλος. Για άλλη μια φορά, σε ανακοίνωση της δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζει στην Υγεία.

Στη σημερινή ανακοίνωση της με αναφορά στη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων, σε 484 λέξεις δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που είχαν δώσει on camera στα ΜΜΕ ο Υπουργός κ. Κικίλιας και ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Χαρακτηριστική η δήλωση 12/3/2020, μόλις ξεκίναγε η μάχη με τη Πανδημία: «Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας».

Από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια, οι ανανεώσεις των Συμβάσεων έχουν φτάσει ήδη τις 5, και οι Κυβερνητικές ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ έχουν μετατραπεί σε ακάλυπτες επιταγές και με τους «ήρωες» να περιμένουν με αγωνία την ανανέωση των Συμβάσεων, λίγες μέρες πριν λήξει η προηγούμενη. Και η μονιμοποίηση  να παραμένει ένα «όνειρο απατηλό» μια και μέχρι στιγμής η συντριπτική πλειοψηφία τους παραμένουν Επικουρικοί ή ΟΑΕΔ.

Και αντί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να ζητήσει από τη Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, ανακαλύπτοντας το Κράτος(!!), γενικά και αφηρημένα. Θαυμάστε τους: «Δέσμευση του κράτους(;) ήταν την περίοδο της πανδημίας η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.»

Προφανώς τις δεσμεύσεις τις έδωσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ με τους αρμόδιους Υπουργούς με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μητσοτάκη και μέχρι σήμερα έχει ΑΡΝΗΘΕΙ να τις υλοποιήσει. Μάλιστα προσφάτως ο Υπουργός Υγείας κ Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι  «το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας (Επικουρικοί κ. α).»

Αντί λοιπόν η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να καταγγείλει τη κοροϊδία, τον εμπαιγμό και τα ψέματα της Κυβέρνησης και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη,  σιωπά προκλητικά και ανακαλύπτει τους ανεμόμυλους και τις συμπληγάδες του Κράτους σαν υπεύθυνους για τη μη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων.

Και μετά από 1 χρόνο (!!) συνεχίζει προκλητικά να θέτει τη Κυβέρνηση εκτός του κάδρου των ευθυνών της, προσφέροντας απλόχερα τη στήριξη της στη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Χαρακτηριστικό δε της πρακτικής της πλειοψηφίας είναι ότι ενώ εδώ και 20 ημέρες ο κ. Γεωργιάδης αθέτησε τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του για παραμονή των καθαριστριών σε Άγια Σάββα και Σωτηρία οδηγώντας τους σε ΑΠΟΛΥΣΗ, δεν έχουν αρθρώσει κουβέντα και δεν έχουν καταγγείλει τον εμπαιγμό και τη κοροϊδία των εργαζομένων από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και τον Υπουργό Υγείας. Μάλιστα δηλώνουν χωρίς ντροπή « δεν τον καταγγέλλουμε, μήπως θυμώσει(!!) και δεν δώσει θετική λύση». Άλαλα τα χείλη των ασεβών…

Ο Συνδικαλιστικός κατήφορος της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) θα συνεχιστεί, αφού έχουν πάρει την απόφαση να προσφέρουν στήριξη στη Κυβέρνηση της Ν.Δ, παρά τις επαναστατικές κορώνες στα λόγια και τις άνευρες εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα ενάντια στη Κυβέρνηση της Ν.Δ και τις πολιτικές που επιχειρεί να εφαρμόσει στην Υγεία. Απέναντι στα απογευματινά χειρουργεία, το Σ/Ν για την ιδιωτικοποίηση της Ψυχικής Υγείας, οι «τηλεπροσλήψεις»  και η συνεχιζόμενη συρρίκνωση των Δημοσιών Δομών  οι εργαζόμενοι με μαζικές και παρατεταμένες κινητοποιήσεις θα τις σταματήσουν, μαζί με τη Κοινωνία, διεκδικώντας ένα Ισχυρό Δημόσιο ΔΩΡΕΑΝ Σύστημα Υγείας. Εμπρός στο δρόμο του Αγώνα..