«Βομβαρδισμός» χιλιάδων προσλήψεων σε Υγεία σε ΜΜΕ και «δηλώσεις» αρμοδίων. Όλο μέλι και από τηγανίτα τίποτα 4 χρόνια τώρα…. ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Το τελευταίο διάστημα, δεκάδες ΜΜΕ και site, μας «βομβαρδίζουν» καθημερινά με την ανακοίνωση χιλιάδων προσλήψεων στην Υγεία, όπως έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης .

Την μία, διαβάζεις τίτλο «ότι είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση για μεγάλη Προκήρυξη» στην Υγεία. Και όταν πας να τις δεις, διαβάζεις για την άμεση προκήρυξη 1536 θέσεων, και στα ψηλά γράμματα ότι αφορά θέσεις που εκκρεμούν από το Γενάρη του 2023 και σέρνεται να εκδοθεί εδώ και 8 μήνες. Και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε η Προκήρυξη ούτε η κατανομή θέσεων. Γιατί δεν εκδίδεται άραγε;

Την άλλη, ότι «άμεση η Προκήρυξη θέσεων Μονίμου Προσωπικού για το ΕΚΑΒ» με καμία αναφορά για αριθμό, κατανομή και σχετική έγκριση ΠΥΣ. Για 1.000 θέσεις ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ οκ. Μητσοτάκης.

Τέλος, πρόσφατα δημοσιεύματα από το «πρόθυμο τύπο» αναδεικνύουν την «επιθυμία-δέσμευση» του Υπουργού «υπάρχει ελπίδα» κ. Χρυσοχοΐδη, για τη ΑΜΕΣΗ Προκήρυξη χιλιάδων θέσεων (δίνουν και ημερομηνία για την Ανακοίνωση 15 Σεπτέμβρη…). Αναλυτικά: « Έτσι, σύμφωνα µε πολύ καλά πληροφορημένες ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη αποστείλει προς δημοσίευση στο ΑΣΕΠ την προκήρυξη για την πρόσληψη 2.000 Μόνιμων νοσηλευτών, κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Π.Ε.), για την ενίσχυση της στελέχωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας της χώρας µας(Μάλλον ΠΕ-ΤΕ θέλουν να πουν..). Μάλιστα, η εν λόγω προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί σε λιγότερο από έναν μήνα από σήμερα, συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου (τέτοια σιγουριά. Απλώς να θυμίσουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2020 στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 4.000 και έκαναν 2 χρόνια, Σεπτέμβρης 2022 για να γίνουν Προκήρυξη..). Στη συνέχεια και σύμφωνα πάντα µε τις ίδιες πληροφορίες, μια νέα προκήρυξη, αυτή για την πρόσληψη άλλων 2.000 Μόνιμων νοσηλευτών, κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (∆.Ε.), αναμένεται να αποσταλεί από τον κ. Χρυσοχοΐδη στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να δημοσιευθεί στις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου.» Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Υλοποιείται, µε αυτόν τον τρόπο, τάχιστα ο σχετικός προγραμματισμός και οι δεσμεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Χρυσοχοΐδη: Περίπου 4.500 πρόσθετες(;) προσλήψεις υγειονομικών, κυρίως Μόνιμων νοσηλευτών, για την ενίσχυση της στελέχωσης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας, καθώς και του ΕΚΑΒ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023 και, πάντως, εντός των πρώτων μηνών της τρέχουσας, νέας τετραετίας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης εκείνος ο οποίος διαβεβαίωσε πρόσφατα(;) ρητώς τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕ∆ΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, ότι άμεση προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η πολύπλευρη ενίσχυση της στελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.». ( Το τελευταίο χωρίς άλλο σχόλιο…)

Και όλος αυτός ο κατακλυσμός πληροφόρησης χιλιάδων προσλήψεων, 4500 έως το τέλος του 2023(!!) όταν η 7Κ/2022 κλείνει ήδη ένα χρόνο και το μόνο που έχουμε είναι τα προσωρινά αποτελέσματα των ΠΕ (8 Μαΐου 2023). Και τίποτα άλλο… Και τα επιπλέον κενά στη 4ετία 2019-2023 της Κυβέρνησης της Ν.Δ, έφτασαν τα -7.000 (Απρίλιος 2023). Και προφανώς θα μεγαλώνουν τους επόμενους μήνες.

Ας γίνει επιτέλους κατανοητό σε Κυβέρνηση, κ. Χρυσοχοΐδη και «πρόθυμα ΜΜΕ» ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη για 10.000 την 4ετία 2023-2026, είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες στην Υγεία και ΔΕΝ επαρκούν να καλύψουν ΟΥΤΕ τις ήδη αποχωρήσεις που έχουν καταγραφεί στη προηγούμενη της θητεία(2019-2023). Με ετήσιο ρυθμό αποχωρήσεων πάνω από 3500/έτος και το κύμα των καθημερινών παραιτήσεων, οι παρεμβάσεις που ανακοινώνονται από Κυβέρνηση και ΜΜΕ εξυπηρετούν το κυβερνητικό αφήγημα, αλλά όχι προφανώς τη πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να κλιμακώσουμε τον Αγώνα μας διεκδικώντας ένα Ισχυρό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας, απέναντι στις Κυβερνητικές Πολιτικές της συρρίκνωσης και Ιδιωτικοποίησης και τις αυταπάτες και τις «συναινέσεις» που καλλιεργούνται απροκάλυπτα από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ