Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΨΝΘ για την απεργία των τραπεζοκόμων του ΚΟΙΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων ΨΝΘ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων καταγγέλλει τη δραματική οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του να έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την απεργία των τραπεζοκόμων του ΚΟΙΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκη, στους οποίους οφείλονται συστηματικά τα τελευταία 2 χρόνια μισθοί τουλάχιστον 5 μηνών, θα περιμέναμε:

1) Η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ να καταγγείλει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και να απαιτήσει την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του προς τον ΚΟΙΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, μονάδα οργανικά συνδεδεμένη με το Νοσοκομείο και εκφράσει την αμέριστη στήριξη του στο δύσκολο κοινωνικό έργο που επιτελεί.

2) Να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του στους εργαζομένους του ΚΟΙΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση πληρωμή των οφειλόμενων μισθών τους.

3) Να καταγγείλει την καθόλα παράνομη απόφαση της Διοίκησης, με αφορμή την απεργία των τραπεζοκόμων του ΚΟΙΣΠΕ, να μεταθέσει με απόφαση της τα καθήκοντα αυτά στους ήδη εξαντλημένους, υπερφορτωμένους από καθήκοντα και ελλιπείς σε αριθμό νοσηλευτές. Τα καθήκοντα των νοσηλευτών ορίστηκαν πρόσφατα με δυο υπουργικές αποφάσεις και σαφώς σε αυτά δεν εμπεριέχονται τα καθήκοντα τραπεζοκόμου.

4) Θα περιμέναμε από τον Πρόεδρο του Σωματείου και Πρόεδρο του 2ου Περιφερειακού Τμήματος της ΕΝΕ, αλλά και από τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής, μέλος του Σωματείου να διαφυλάξουν το κύρος του επαγγέλματος των νοσηλευτών και όχι να σιωπούν, όταν επιχειρείται με παράνομο τρόπο να τους ανατεθούν αλλότρια καθήκοντα.