Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Αναχρονιστική η ανάκληση όλων των αδειών λόγω εκλογών

Την έντονη διαφωνία της για την αναστολή των κανονικών αδειών των τακτικών υπαλλήλων λόγω εκλογών εξέφρασε σε σχετική της επιστολή η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν η σχετική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται οι κανονικές άδειες όλων των τακτικών υπαλλήλων επισημαίνει ότι:

α) θεωρεί πως σκοπός της εγκυκλίου είναι η απαγόρευση των κανονικών αδειών των εργαζομένων που εμπλέκονται με την εκλογική διαδικασία και όχι όλων των δημοσίων υπαλλήλων

β) στην περίπτωση που οδηγηθούμε σε δεύτερες εθνικές εκλογές οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα μπορούν να πάρουν κανονική άδεια για περισσότερο από δύο μήνες, δημιουργώντας αναστάτωση, χωρίς λόγο, στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό (πχ γονείς μαθητών πανελληνίων εξετάσεων).

γ) η συγκεκριμένη απαγόρευση, όπως διατυπώνεται, είναι αναχρονιστική και άνευ ουσιαστικού νοήματος. Λαμβάνοντας υπόψη ζητούν την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου που να απεμπλέκει άμεσα από την αυστηρή απαγόρευση, όσους εργαζόμενους δεν εμπλέκονται στη διαδικασία προετοιμασίας και περάτωσης της εκλογικής διαδικασίας.

πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/