Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην αυριανή πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ:

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην αυριανή πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη επισημαίνουμε τα εξής:

Η προσπάθεια απαξίωσης των συνδικάτων από την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις, ο δικαστικός διασυρμός των συνδικάτων, η απαγόρευση κάθε απεργιακής κινητοποίησης με σκοπό να θαφτούν οι εγκληματικές πράξεις ή παραλείψεις των διοικούντων και η αδιαφορία των ΜΜΕ να προβάλλουν τα αιτήματα των εργαζομένων, όλα αυτά, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και ίσως πολλά άλλα, μικρότερα η μεγαλύτερα, καθημερινά εγκλήματα.

Η Δικαιοσύνη έπρεπε να έχει κινηθεί ήδη, μιας και έχει στα χέρια της δημόσιες ανακοινώσεις των συνδικάτων του χώρου των σιδηροδρομικών, που κατήγγειλαν τις τραγικές ελλείψεις και καταδεικνύουν τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις των διοικούντων. Αντί αυτού, έχουμε σύσταση επιτροπών διερεύνησης…

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της παραδέχεται πως «Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους δεν είχαν την κάλυψη που αναλογούσε στην σοβαρότητα του ζητήματος και τα λίγα, αλλά υπαρκτά, ρεπορτάζ δημοσιογράφων, ΜΜΕ και ερευνητικών δημοσιογραφικών ομάδων δεν αναπαρήχθησαν».

Δυστυχώς, παρά τις διαπιστώσεις, η προπαγάνδα συνεχίζεται. Την προπαγάνδα αυτή την έχουμε ζήσει στο πετσί μας και στον ΟΑΕΔ, όπου η είδηση πως αντί για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων δίνονται 7,2 εκ ευρώ για διαφημιστική προβολή, θάφτηκε από τα ΜΜΕ.

Την έχουμε ζήσει στο πετσί μας όταν ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτης, προσέφυγε εναντίον της Ομοσπονδίας προκειμένου να μην αναδειχθεί η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, οι ποινές εναντίον των ανέργων και πολλά άλλα.

Υπενθυμίζουμε δε τη στάση του Διοικητή στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις, όπου εκτός την προσφυγή εναντίον της Ομοσπονδίας, ζητώντας μάλιστα 5000 ευρώ από τα μέλη του προεδρείου (!!!!), λειτούργησε με όρους παρακρατικού μηχανισμού, απειλώντας εργαζόμενους να μη συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, με δελτία τύπου και επιστολές της τελευταίας στιγμής, με απειλές και εκφοβισμούς, με τηλεφωνικά κυνηγητά των απεργών… να γυρίσουν πίσω!

Έχουμε υποχρέωση να μιλάμε, να ασκούμε έλεγχο, να αναδεικνύουμε παθογένειες, να προτείνουμε λύσεις, να διεκδικούμε λύσεις.

Η γενικότερη κατάσταση επιβάλλει καθαρές κουβέντες, καθαρή στάση, καθαρή δράση. Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και απαιτούμε:

1. Άμεση απόδοση ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη

και

2. Σεβασμό στη δράση των συνδικάτων

3. Καταπολέμηση των ανισοτήτων που σχετίζονται με το φύλο

4. Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια

5. Υγεία και Ασφάλεια στου χώρους εργασίας

6. Ενιαίες εργασιακές σχέσεις

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για την αυριανή απεργία, καλύπτει ΌΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στον οργανισμό.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην απεργία και στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΓΟΝΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ MONH ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ"