ΔΕΠΑ Υποδομών: Απολύσεις εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας ITALGAS (ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ) να προχωρήσει στην μη ανανέωση των συμβάσεων δηλαδή στην απόλυση εργαζομένων.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση τo Σωματείο ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης «να προχωρήσει στην μη ανανέωση των συμβάσεων δηλαδή στην απόλυση επτά συναδέλφων που απασχολούνται στον όμιλο ΔΕΠΑ από 3 έως και 20 συνεχόμενα χρόνια».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου, «παρόμοιες πρακτικές αιφνιδιαστικών απολύσεων συναδέλφων μας και μάλιστα αναιτιολόγητων, υπονομεύουν τη λειτουργία της εταιρείας, καθώς δυναμιτίζουν τις εργασιακές σχέσεις εντός αυτής, μετατρέπουν την αρχή της αλληλεγγύης σε κανονιστική σκοπιμότητα και πέραν αυτών προσβάλουν την προσωπικότητα των απολυμένων.

Σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη και παράλληλα ενεργειακής ανάπτυξης στη χώρα μας, η ITALGAS αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργαζομένων και να τους οδηγήσει στην ανεργία. Οι εν λόγω υπάλληλοι απασχολούνται στον πρώην όμιλο της ΔΕΠΑ ΑΕ από 3 έως 20 χρόνια και είναι εργαζόμενοι που είχαν ενεργό ρόλο στην διάσπαση του ομίλου ΔΕΠΑ και στη συνέχεια στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ σε χρονοδιαγράμματα άκρως πιεστικά και υπό συνθήκες covid. Είναι εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης στον κλάδο της ενέργειας και ειδικότερα στο φυσικό αέριο.

Το σωματείο μας, με δελτίο τύπου στις 07/10/21, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του πρώην Ομίλου ΔΕΠΑ ΑΕ για τον επαγγελματισμό τον οποίο επέδειξαν αλλά κυρίως για την ατομική τους υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των θεμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας, έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να επιτευχθούν ταυτόχρονα πολλαπλοί στόχοι, όπως η διαφύλαξη της προσωπικής τους Υγείας, της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και η συμβολή τους στον ευρωπαϊκό μετασχηματισμό της αγοράς ενέργειας, κάτω από συνθήκες πανδημίας ώστε να ολοκληρωθεί η πώληση του ομίλου ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ στην ITALGAS, επισημαίνοντας δε ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των εργαζομένων και η διαφύλαξη του ύψιστου αγαθού για τον άνθρωπο, της Ανθρώπινης Υγείας σε ένα εργασιακό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την συνθήκη αυτή.

To Σωματείο ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ, δεν σταμάτησε ποτέ τον αγώνα του για την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέσω εργολάβων και την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου απευθείας με τον άμεσο εργοδότη».

ΠΗΓΗ: https://www.ienergeia.gr/