Σοβαρό εργατικό ατύχημα, με έναν βαριά τραυματία, στην προβλήτα ΙΙΙ της Cosco

Σχεδόν έξι μήνες μετά τον θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή στην προβλήτα ΙΙ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, την ώρα που δούλευε, το πρωί της Πέμπτης, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα συνέβη. Στην προβλήτα ΙΙΙ αυτήν τη φορά. 

Ένας 38χρονος λιμενεργάτης κατά τη διάρκεια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πάνω σε φορτηγό πλοίο, έπεσε από ύψος 12 μέτρων και έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι έχει υποστεί κατάγματα σε όλο του το σώμα.

Το σωματείο των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ τονίζει: «Εχτές παραλίγο για λίγα δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε κι άλλο συνάδελφο. Σήμερα άλλος ένας συνάδελφος σακατεύτηκε καθώς έπεσε από 12 μέτρα ύψος στο καράβι. Τα ψέματα τελείωσαν. Εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν την ευθύνη για ό,τι γίνει από δω και πέρα».

Η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για το ατύχημα αναφέρει: 

«Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για τραυματισμό 38χρονου λιμενεργάτη, κατά τη διάρκεια εργασίας του επί παραβεβλημένου φορτηγού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό ξένη σημαία, στην προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (Σ.Ε.Π. Α.Ε.) στην περιοχή του Νέου Ικονίου Κερατσινίου. Συγκεκριμένα, ο 38χρονος κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στο πλοίο, έπεσε από ύψος από το σημείο που εργαζόταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο κατάστρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, από ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά».

Μετά το ατύχημα η ΕΝΕΔΕΠ προχώρησε σε στάση εργασίας και στις δυο προβλήτες. Αυτή την ώρα εργαζόμενοι στις προβλήτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

πηγή: efsyn