Μεγάλες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα.

Διαδηλώνοντας κατά του πολέμου στην Ουκρανία που μαίνεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Η πλατεία έχει γεμίσει με πλήθος που φωνάζει συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά του Ρώσου προέδρου.

Οι συμμετέχοντες στη μεγάλη κινητοποίηση κρατούν πλακάτ και φωτογραφίες του Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας από τους Ρώσους να σταματήσουν την εισβολή και να αποσύρουν τα στρατεύματα από το ουκρανικό έδαφος.

Την ίδια περίπου συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, την οποία καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θέτοντας συνολικά την εικόνα, του ανταγωνισμού συμφερόντων μεταξύ Ρωσίας, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

avgi.gr

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ η οποία βρέθηκε επίσης και στη συγκέντρωση που τάσσεται «κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Για την δημιουργία ενός μεγάλου αντιπολεμικού κινήματος». Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της «για την παύση των εχθροπραξιών και τη δημιουργία ενός βιώσιμου σχεδίου για τους λαούς, μακριά από τους πολέμους και την καταστροφή»

avgi.gr

Η αντιπολεμική διαδήλωση που ακολούθησε την συγκέντρωση στα Προπύλαια, έφτασε στο Σύνταγμα. Από εκεί το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών επέστρεψε στα Προπύλαια για να διαλυθεί, ενώ ένα άλλο μέρος της πορείας συνεχίζει τη διαδήλωση επί της οδού Βασ. Σοφίας.

avgi.gr

Το μπλοκ των ΕΑΑΚ που αποσπάστηκε από την πορεία, έφτασε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Βασ. Σοφίας.

avgi.gr

pic-avgi.gr