Πάτρα / Τραγωδία με ανασφάλιστο εργάτη την ώρα ελέγχου από κλιμάκια του ΕΦΚΑ

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ στην Πάτρα. Ο νεαρός εργάτης, μόλις 22 ετών, με καταγωγή από το Πακιστάν, που εργαζόταν ανασφάλιστος κατέφυγε στην οροφή του κτιρίου για να αποφύγει τον έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΚΑ που έκανε έλεγχο.

Ο 22χρονος εργάτης μαζί με άλλους 17 συναδέλφους του που εργάζονταν ανασφάλιστοι, κρύφτηκαν σε διάφορα σημεία του εργοστασίου για να αποφύγουν τον έλεγχο. Ο 22χρονος επέλεξε να κρυφτεί στη σκεπή. Όταν επιχείρησε να κατέβει, η οροφή υποχώρησε, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε το Ionian TV της οικογένειας του 22χρονου, στο νοσοκομείο δηλώθηκε από τον εργοδότη του με το όνομα άλλου εργαζόμενου στην ίδια επιχείρηση. Καταγγελία που διαψεύδει ο δικηγόρος του εργοδότη, ο οποίος αναφέρει ότι ο ίδιος ο 22χρονος είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία, ενώ ήταν κανονικά ασφαλισμένος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο δικηγόρος του εργοδότη ο 22χρονος είχε δηλώσει στοιχεία που δεν ανταποκρίνονταν στο όνομά του, με αποτέλεσμα να απασχολείται με λάθος ΑΜΚΑ, στο οποίο φαινόταν ασφαλισμένος.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες, μία ημέρα μετά την καταγγελία του περιστατικού στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Το βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος σοκάρει και προκαλεί ερωτηματικά, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον νεαρό να κρυφτεί για να αποφύγει τον έλεγχο, αφού ήταν ασφαλισμένος, όπως υποστηρίζει η πλευρά του εργοδότη.

Τελικά ο άτυχος 22χρονος, έχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο, με τους φίλους του να θρηνούν για το χαμό του.

πηγή: avgi.gr