Εργατικό ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης-Τη διοίκηση Ζερβα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τον τραυματισμό εργαζομένου στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης την Τρίτη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και καταγγέλλει τη Διοίκηση Ζέρβα που με την πολιτική της και στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη 29/6 μέσα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Φορτωμένος με κοντέινερ τράκτορας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανατράπηκε, ο συνάδελφος οδηγός τραυματίστηκε και του έγιναν 4 ράμματα. Στον συνάδελφο ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «ατύχημα» με τράκτορα και έχουμε καταγγελίες από συναδέλφους για την ελλιπή συντήρηση που γίνεται στα οχήματα από τις ιδιωτικές εταιρίες όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τα εκατομμύρια που έχουν τσεπώσει οι ιδιωτικές εταιρίες, πολλά οχήματα ειδικά της καθαριότητας έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι επικίνδυνα. Το όχημα που ανατράπηκε έχει προβλήματα και τα λάστιχα του είναι σε άθλια κατάσταση.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση Ζέρβα που με την πολιτική της και στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων. «Έξοδα»  που πρέπει να μειώσει θεωρεί και η Διοίκηση Ζέρβα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση προμήθεια όλων των ανταλλακτικών και υλικών για να γίνεται η συντήρηση των οχημάτων από το μηχανουργείο του Δήμου και την προμήθεια νέων οχημάτων.

Ζητούμε επιτέλους να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στα οχήματα και τους χώρους δουλειάς. Παρά τις καταγγελίες που έχουμε κάνει ως Σωματείο δεν έχει γίνει παρέμβαση. Την 1 Δεκεμβρίου 2020 με την αρ. πρωτ. 286 ανακοίνωση μας  είχαμε καταγγείλει ατύχημα που είχε γίνει ξανά στο ΧΥΤΑ και την ανακοίνωση-καταγγελία την είχαμε καταθέσει στην επιθεώρηση εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν αυτή τη κατάσταση, να αρνούνται να εργαστούν με επικίνδυνα οχήματα, να αγωνιστούν για να επιβάλουμε όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται στους χώρους δουλειάς μας.

Πηγή : https://www.aftodioikisi.gr